Minionderneming Unique-Enterprise wint 1e Prijs Regiofinale

De winnaar van de regiofinale door naar de Landelijke Finale

UTRECHT, 20060524 -- Gisteren won studentenbedrijf Unique Enterprise van het Hoornbeek College in Amersfoort de Regio Finale van Jong Ondernemen in het Utrechtse Provinciehuis. In deze finale streden 7 studentenbedrijven uit Midden Nederland om een plek in de nationale finale van Jong Ondernemen op 17 juni as. in Amsterdam. En vijfkoppige vakjury vuurde scherpe vragen af of de jonge ondernemers en Unique Enterprise met hun verfblikhouder "Easy Paint" werd unaniem door de jury gekozen tot beste MBO studentenbedrijf van Midden Nederland.


Jong Ondernemen is in 1990 opgericht als initiatief van ABN AMRO, VNO-NCW en MKB-Nederland in nauwe samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en mede-oprichter NOvAA. Studenten van MBO en HBO opleidingen krijgen de kans om geduurde een jaar een eigen bedrijf te starten en draaiende te houden. Ze moeten alles zelf doen: ondernemingplan bedenken, kapitaal vergaren, product op de markt brengen en daadwerkelijk vermarkten. Aan het einde van het jaar wordt het bedrijf weer opgeheven.

Een uitdagende klus maar de negen medewerkers van Unique Enterprise draaien hun handen er al lang niet meer voor om: zij hebben inmiddels al 950 verfblikhouders verkocht en er staat een offerte uit voor nog eens 20.000 stuks! Maar de algemeen directeur Niels van Duijn denkt er nog niet aan om zich fulltime met zijn bedrijfje bezig te houden: "Eerst mijn studie afmaken, dan pas rijk worden" Aldus Duijn.


De deelnemers die allemaal gestoken waren in een hagelwitte overall vielen tussen het publiek op als echte schilders. Een vraag van de Jury aan Jan Keuken, de Adjunct Directeur van Unique-Enterprise waarom hij een witte overall droeg terwijl hij toch schilderde met de Easy-paint, werd als volgt beantwoord; 'ik zal even uitleggen hoe mijn overal er vorig jaar uitzag, helemaal onder de verf. En nu; met de Easy-Paint geen druppeltje!

De ondernemers van Unique-Enterprise staan nu op 17 Juni in de Finale in het hoofdkantoor van de ABN-Amro te Amsterdam.
wat gaan ze daar doen: Winnen, of niet soms? zegt een zelfverzekerde directie.



Unique-Enterprise