Persbericht - TakeitNow spin-out HomeZone BV opgericht

om op eigen benen door te groeien in wit- en bruingoed

DEVENTER, 20060524 -- Nieuwegein (Utrecht)/Deventer - 24 mei 2006. HomeZone BV, een spin-out van TakeitNow, is opgericht in samenwerking met Nikkels Beheer.


De gezamenlijke site HomeZone.nl, gespecialiseerd in wit- en bruingoed en telecomartikelen, is zo succesvol dat dit het opzetten van een apart bedrijf rechtvaardigt. Dit past bij de incubator-filosofie van TakeitNow-investeerder iMerge. "Door de activiteit in de doorgroeifase tijdig te verzelfstandigen, geef je het de juiste ruimte en focus, en voorkom je dat deze relatief bescheiden, jonge activiteit bekneld raakt binnen de overheersende dynamiek en politiek van een grotere, bestaande activiteit, c.q. TakeitNow", aldus iMerge-bestuurder Martijn Hoogeveen. "De voorspoedige ontwikkeling van bijvoorbeeld Futurumshop.nl heeft bewezen dat dit spin-out-model uitstekend werkt."

HomeZone wordt gevestigd in Deventer en bestuurd door 49%-aandeelhouder Nikkels Beheer. De overige aandelen komen in handen van iMerge. "Op termijn kan Deventer zich ook ontwikkelen tot een derde TakeitNow-afhaalfranchise. Maar de eerste focus is nu allereerst op het snel laten doorgroeien van de omzet in wit- en bruingoed en direct mee te profiteren van de WK-boost op het gebied van verkoop van LCD- en plasma-tv's", aldus HomeZone-manager Ernesto Nikkels. "De consumentenelektronicamarkt is online nog lang niet zo ver als de hardwaremarkt. Dat biedt mogelijkheden om zowel qua prijs zeer concurrerend te zijn, als goede marges te maken." HomeZone put uit de magazijnen van meerdere distributeurs en koopt daarnaast rechtstreeks in via de importeur of fabrikant. HomeZone is door een breed en diep assortiment dan ook direct één van de grotere spelers in de branche. De marges op online verkoop in de witgoed en bruingoed liggen daarnaast gemiddeld boven de 10%, terwijl die in de computer-hardware tussen de 6 en 8% schommelt.

Over HomeZone BV, www.homezone.nl
HomeZone.nl is als website gelanceerd in september 2005 onder de vleugels van TakeitNow in samenwerking met Nikkels Beheer. HomeZone richt zich op het online verkopen van witgoed en bruingoed in Nederland en België.
Het assortiment van HomeZone bestaat uit meer dan 250 merken en 15.000 producten, onderverdeeld in meer dan honderd productgroepen.

Over TakeitNow BV, www.takeitnow.com
TakeitNow.com introduceerde op 14 januari 1999 als eerste pure computer etailer in Nederland haar webwinkel. Inmiddels is de positie van TakeitNow.com stevig verankerd en levert TakeitNow.com tienduizenden producten in nauwe samenwerking met verschillende fabrikanten en distributeurs.
TakeitNow is opgezet door incubator iMerge BV, waarin diverse deelnemingen zoals in computerwinkel TakeitNow, sportshop Futurumshop.nl, e-purchasing adviseur Vincom, ebusiness faclitator ICEshop en IT-uitgever ICEcat zijn ondergebracht. Imerge/TakeitNow was in 2003 en 2004 een van de snelstgroeiende technologiebedrijven in Nederland (zie Deloitte Fast 50, www.fast50.nl en Europa (zie www.fast500europe.com). De ecommerce-ervaringen zijn uitgewerkt in het boekje "Virtualiseer! 7 regels voor succes in e-business" (www.gopherpublishers.com)




Ingezonden persbericht