Gemeente Tilburg

Datum
24 mei 2006

Oplossing inrijden poort Noordstraat 78/80

Verlaagde trottoir

Op 26 april j.l. heeft een gesprek plaatsgevonden met bewoners over de oplossing voor het inrijden van de poort ter hoogte van Noordstraat 78/80. De gemeente werd vertegenwoordigd door Margo Strik en Rob van Ekeren. De afspraak is gemaakt dat de gemeente zou nagaan of een instulping van het trottoir een oplossing zou bieden. De toekomstige rijbaan is smaller dan de huidige. De trottoirband zou ter plaatse van de poort terug worden gelegd tot op de huidige plaats. Mocht dit praktisch niet haalbaar zijn, dan zal een verlaagde trottoirband tussen huisnummer 95 en 101 worden aangelegd.

De gemeente kiest niet voor een instulping op het trottoir omdat bij de herinrichting van de binnenstad als uitgangspunt is gekozen voor het beeld van een klassieke straat. Dit betekent de rijbaan in het midden van de straat, een evenwichtig straatprofiel met rechte lijnen. Een oplossing ter plaatse van de poort met een instulping van het trottoir past niet in dit beeld.

De oplossing is een verlaagde trottiorband tussen de nummers 95 en 101. Hiermee wordt het klassieke beeld behouden, is er een duidelijke en veilige ruimte voor de voetganger en blijft de poort inrijdbaar.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot Rob van Ekeren, projectleider herinrichting binnenstad, bereikbaar op 013 542 8668 of per mail: Rob.van.Ekeren@tilburg.nl


---- --