Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

Apeldoorn, 24 mei 2006

P E R S B E R I C H T

Politie biedt "baan" voor wielrenner Teun Mulder

Apeldoorn, 24/5- Na het ondertekenen van het contract tussen de Nederlandse politie en NOC/NSF maakte voorzitster Erica Terpstra van het NOC/NSF woensdagmiddag in Papendal bekend, dat baanwielrenner Teun Mulder uit Epe zal instromen in het politiekorps Noord- en Oost-Gelderland. In dit korps is hem de baan van "Assistent-technisch rechercheur" aangeboden. De wielrenner krijgt de mogelijkheid om naast zijn trainings- en wedstrijdschema de studie te volgen voor technisch rechercheur en in de praktijk ervaring op te doen met het zoeken naar en het vastleggen van sporen op de plaats waar een misdrijf heeft plaats gevonden. Binnenkort worden de afrondende gesprekken voor deze politiebaan met de wielrenner gevoerd.

Naast de presentatie van Teun Mulder als toekomstige technisch rechercheur, werd in Papendal ook Marieke Weisman politieman gepresenteerd als toekomstige politievrouw in de politieregio Friesland.

Zie ook persbericht Politie en NOC/NSF hieronder !!

Politie en NOC*NSF gaan voor intensievere samenwerking De voorzitter van de Raad van Hoofdcommissarissen Aad Meijboom en voorzitter NOC*NSF Erica Terpstra ondertekenen op woensdag 24 mei op Papendal een samenwerkings-overeenkomst. De politie gaat zich inzetten als werkgever voor topsporters met een olympische status, het NOC*NSF ondersteund de politie komende jaren bij het verbreden van de sport en gezondheidscultuur.

Twee topsporters die onder de nieuwe condities een baan vinden bij de politie zullen tijdens de bijeenkomst worden gepresenteerd. Beide sporters krijgen een voltijds arbeidscontract waarbinnen ruimte is gecreëerd voor training en wedstrijdprogramma's. Ook na de actieve carrière als topsporter biedt de politie een duurzaam loopbaan perspectief. De sporters moeten uiteraard aan alle reguliere toelatings- en screeningseisen voldoen voor een baan bij de politie.

Het promoten en fasciliteren van sport- en gezondheidsprogramma's neemt bij de politie reeds een volwassen plaats in. Naast het vergroten van de deelname aan gezondheidsmetingen verrichten vrijwel alle korpsen extra inspanningen op het gebied van gezonde leefstijl en sport. Dit komt enerzijds voort uit het succesvolle ziekteverzuimbeleid bij de politie anderzijds vormt het de opmaat voor de in 2009 verplichte fittest voor agenten. De expertise van het NOC*NSF op het terrein van sport en gezondheid zal de komende jaren worden ingezet om het beleid van de politie op dit terrein verder kracht bij te zetten.

De politie en het NOC*NSF troffen elkaar incidenteel al op het gebied van veiligheid rond o.a. grote sportmanifestaties. Met deze overeenkomst wordt het startsein gegeven voor een langdurige relatie op het gebied van sport, arbeidsfaciliteiten en veiligheid.

U bent van harte welkom om de bijeenkomst en ondertekening bij te wonen. De ontvangst op het Hotel en Congrescentrum Papendal is om 16:00 uur. Na het officiële gedeelte is er gelegenheid om plenair vragen te stellen aan de sporters, de voorzitter van de Raad van Hoofdcommissarissen en de voorzitter van het NOC*NSF. Aansluitend kan de mogelijkheid gecreëerd worden om individueel een van deze partijen te spreken. U wordt vriendelijk verzocht u voor deze persbijeenkomst op te geven bij:

Noot redactie (