Mei 2006

Gloednieuwe Oad-spelersbus voor 'Oranje'

Bondscoach Marco van Basten krijgt sleutels van Julius ter Haar

Bondscoach Marco van Basten heeft woensdag de sleutels in ontvangst genomen van een nieuwe KNVB-spelersbus, die onder meer bestemd is voor het vervoer van het Nederlands elftal tijdens het WK-voetbal in Duitsland. Van Basten ontving de sleutels uit handen van commercieel directeur Julius ter Haar van Oad Reizen, de officiële vervoerspartner van de KNVB.
Afbeelding
Julius ter Haar, commericeel directeur van Oad Reizen in Holten, overhandigt bondscoach Marco van Basten de sleutels van de nieuwe spelersbus van Oranje.

De overhandiging vond plaats in Lausanne in Zwitserland, waar het Nederlands elftal zich momenteel voorbereidt op het WK. De gehele Oranje-selectie was bij de overhandigingsceremonie aanwezig.

Inrichting
De 14 meter lange KNVB-bus is gebouwd door Mercedes (model Travego 17 RHD), telt 42 zitplaatsen en is onder meer voorzien van toilet, airco, keuken met koelkast, kaarttafels, digitale tv, cd- en dvd-speler, draadloos internet, telefoon, navigatiesysteem, laptopaansluitingen en printer.

Afbeelding

Milieuvriendelijk
De bus (foto) is uitgevoerd met een zogenaamde Euro 4 motor, die een zeer lage uitstoot van schadelijke uitlaatgassen heeft. Het is de meest milieuvriendelijke motor die op dit moment te verkrijgen is. Oad schafte de afgelopen tijd 15 touringcars met een Euro 4 motor aan.