Gemeente Harlingen

Gemeenteraad wil Paul Scheffer als burgemeester 24-5-2006
De 58-jarige Paul H.M. Scheffer uit Vlaardingen moet volgens de gemeenteraad van Harlingen de nieuwe eerste burger van Harlingen worden. De voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Gerben Boskma maakte dit woensdagavond bekend tijdens de raadsvergadering. De heer Scheffer is lid van de VVD en is oud wethouder van de gemeenten Vlaardingen en Zoetermeer. De aanbeveling van de raad gaat nu naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkszaken. Als die de aanbeveling overneemt vindt benoeming plaats bij Koninklijk Besluit. De heer Scheffer zal burgemeester Chris Arlman (PvdA) opvolgen, die per 1 juli 2006 met pensioen gaat.

Scheffer heeft ruim 15 jaar ervaring in het Openbaar Bestuur: twaalf jaar als raadslid en zeven jaar als wethouder (tot 2002 mocht een wethouder ook raadslid zijn). Deze laatste functie bekleedde hij van 1998 tot 2002 in de nieuwe groeikern Zoetermeer en van mei 2004 tot maart 2006 in de oude vissersstad Vlaardingen. Zijn VVD kwam niet terug in het nieuwe college. In Vlaardingen was hij als wethouder verantwoordelijk voor ondermeer Economische Zaken en de Rivierzone. Met name zijn netwerk op het gebied van havenaangelegenheden gaf hem een voorsprong ten opzichte van de andere kandidaten.

Voor zijn wethouderschappen was hij 28 jaar werkzaam in het internationale bedrijfsleven. Hij bekleedde binnen de KLM diverse functies: van Projectmanager Buitenlandse projecten van KLM Aerocarto tot Relationship & Contract Manager van KLM Cargo. In de twee jaren tussen Zoetermeer en Vlaardingen had hij een eigen advies en bemiddelingsbureau.