Gemeente Winterswijk


Raad vergadert over Dennenoord

19-05-2006

Winterswijk - In verband met Hemelvaart vergadert de gemeenteraad dit keer niet op donderdag maar op woensdag 24 mei. De raad vergadert onder andere over het beschikbaar stellen van een extra krediet voor een vervolgonderzoek naar de verplaatsing van bedrijvenpark Dennenoord. De vergadering begint om 19.30 uur. De vergadering is openbaar en vindt plaats in de raadzaal aan het Mevr. Kuipers Rietbergplein 1.

In 2005 heeft de gemeente opdracht gegeven tot het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek naar het afbouwen van activiteiten op het bedrijvenpark Dennenoord en het verplaatsen van de bedrijven op dit park naar andere reguliere bedrijventerreinen in de omgeving en het regionaal bedrijventerrein de laarberg bij Groenlo. Er zijn gesprekken gevoerd met alle ondernemers om hun bereidheid te peilen mee te werken aan een eventuele verplaatsing en er is globaal onderzocht welke kosten er mee gemoeid zijn. De uitkomst van dit onderzoek geeft voldoende aanleiding voor een vervolgonderzoek.

Vervolgonderzoek
Het vervolgonderzoek is bedoeld om de financiële mogelijkheden beter in beeld te krijgen. met name de subsidiemogelijkheden en de herinvulling van Dennenoord moeten nader onderzocht worden. Daarnaast moeten met alle ondernemers afspraken gemaakt worden over de beëindiging van de activiteiten en dit vast te leggen in een intentieovereenkomst. Na afronding van het onderzoek moet het duidelijk zijn of een verplaatsing financieel haalbaar is. Hierover wordt eind 2006 een advies uitgebracht aan de gemeenteraad. Voor het uitvoeren van het onderzoek is inmiddels opdracht verleend aan ingenieursbureau Tebodin BV uit Den Haag. De raad wordt gevraagd een bedrag van 80.000,- beschikbaar te stellen voor de uitvoering van het onderzoek.