Vrijstaandmaken: nieuw offshoring concept in de grafische sector

WILLEMSTAD, 20060524 -- Vrijstaandmaken lanceert in België en Nederland een nieuwe dienstverlening: het vrijstaand maken van beelden. Het uitsnijden van beelden is een arbeidsintensieve en tijdrovende bezigheid voor ontwerpers. Vrijstaandmaken heeft deze dienstverlening verplaatst naar Nepal en bespaart hiermee 75% op de normale kostprijs in Nederland of België.


"Iedere dag maken goed opgeleide ontwerpers duizenden plaatjes vrij. Deze ontwerpers zijn overgekwalificeerd voor dit routinematige en arbeidsintensieve werk. Door het vrijstaand maken van beelden uit te besteden aan onze specialisten in Nepal kunnen bedrijven hier hun ontwerpers inzetten waarvoor ze zijn opgeleid: ontwerpen. Hierdoor kan een bedrijf haar medewerkers efficiënter inzetten en hiermee direct en indirect kosten besparen", aldus Frank de Jong, Managing partner van Vrijstaandmaken. "Daarnaast zien wij dat de arbeidsvreugde van DTP operatoren met grote stappen omhoog gaat, dit maakt dat de productiviteit van deze medewerkers ook direct omhoog gaat"

Vrijstaandmaken bedient in eerste instantie de Nederlandse en Belgische markt. Kort na de lancering wil Vrijstaandmaken haar diensten ook in Duitsland, Engeland en Frankrijk aanbieden. Momenteel heeft Vrijstaandmaken verkoopkantoren in Willemstad (NL) en Antwerpen (B). Potentiële klanten van Vrijstaandmaken zijn: drukkerijen, uitgeverijen, pre-press bedrijven en design- en reclamebureaus. Inmiddels werkt Vrijstaandmaken al voor een tiental ondernemingen en dat aantal groeit per week.

Vrijstaandmaken heeft een website ( www.vrijstaandmaken.nl ) opgezet waarmee klanten met het bedrijf in contact kunnen komen. Deze website wordt momenteel naar de Engelse markt vertaald. Materiaal dat vrijgemaakt is kan door de klant vanaf deze website worden gedownload. Vrijstaandmaken heeft als doelstelling om het proces van het opsturen, vrijmaken en terugsturen van afbeeldingen zoveel mogelijk te automatiseren. Het is voor ondernemingen ook mogelijk om Vrijstaandmaken als integraal proces onderdeel op te nemen.

Vrijstaandmaken is opgezet door Frank de Jong en Jeroen Dekker. Allebei zijn ze actief en ervaren in 'Business Process Outsourcing' naar Azië. Deze nieuwe dienst sluit goed aan bij hun huidige activiteit: 'offshore' software ontwikkeling. Volgens het management is de professionele bediening van deze niche markt uniek in de wereld.