Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Sponsor-fietstochten voor ALS Centrum

Op 21 juni is het Wereld ALS Dag en wordt er wereldwijd stilgestaan bij de dodelijke spierziekte ALS en de patiënten. Stichting ALS Nederland organiseert op deze dag het fietsevenement 'Trap ALS de wereld uit'.

In zeven provincies zijn op 21 juni prachtige fietsroutes uitgezet. Kijk op www.trapalsdewerelduit.nl voor fietstochten bij u in de buurt. Naast de fietstocht zijn er diverse activiteiten, waaronder een loterij! Met het nummer op uw deelnamebewijs maakt u kans op mooie prijzen.

Ook Leontien van Moorsel, wielrenster en olympisch kampioene, stapt op de fiets voor ALS.
"Vorig jaar werd ik voor het eerst geconfronteerd met de ziekte ALS. Het was een shock, voor mij als sporter, om mensen te zien waarvoor het gebruik van de spieren niet meer mogelijk is. Het feit dat er niets tegen te doen is maakte het nog erger. Ik was verbijsterd dat een ernstige ziekte als ALS zo onbekend is in Nederland. Het minste dat ik kan doen als 'Bekende Nederlander' is helpen om meer bekendheid te geven aan de ziekte. Daarom zit ik 21 juni zeker op de fiets om samen met jullie geld in te zamelen voor het ALS Centrum en aandacht te vragen voor ALS en de patiënten!"

ALS Centrum Nederland
Stichting ALS Nederland heeft samen met het UMC en het AMC drie jaar geleden het ALS Centrum opgericht. Een Centrum met als belangrijkste doelstellingen een snellere diagnosticering, zorgvernieuwing, revalidatie en begeleiding van patiënten. Het Centrum bundelt alle beschikbare kennis en stelt die ter beschikking aan patiënten, artsen en verzorgenden. Sinds de oprichting van het Centrum worden diagnoses eerder gesteld en krijgt de ALS-patiënt de aandacht en zorg die hij verdient. Daarnaast vindt er wetenschappelijk onderzoek naar oorzaak en genezing plaats. Hoe moeilijk het soms ook is, wij blijven vertrouwen en hopen op dat ene moment waarop er ergens op deze wereld een medicijn gevonden wordt tegen ALS.

De instandhouding van het ALS Centrum vraagt jaarlijks een bedrag van 300.000 euro. De opbrengst van 'Trap ALS de wereld uit' wordt gebruikt om het ALS Centrum in stand te houden.

Fiets mee voor het Goede doel en meld u voor 19 juni aan. Via de website http://www.trapalsdewerelduit.nl/

Voor nadere informatie:

Stichting ALS Nederland
Anne-Miek van Uchelen
Tel: 035 62 85 011
E-mail: info@stichting-als.nl

Bron: Stichting ALS Nederland
24 april 2006

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400