Meesterkok Imko Binnerts kookt met gehandicapte kinderen

Nsgk

http://www.nsgk.nl

Amsterdam, 15 juni - Meesterkok Imko Binnerts kookte op 15 juni met gehandicapte kinderen. Samen maakten ze zomerse picknickrecepten en onderwierpen ze de nieuwe haring aan een kritische test. Het kookfestijn in de Amsterdamse KookOOKstudio was bedoeld om alvast in de stemming te komen voor de midzomer-droompicknick van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) op 21 juni in de Efteling. Onder leiding van de chefkok maakten de kinderen hun eigen droomsandwich, waarop ze zich volledig mochten uitleven. Imko Binnerts had een vaatje Hollandse nieuwe meegenomen. De nieuwe haring was de dag ervoor binnengekomen en Binnerts heeft als jurylid het eerste vaatje beoordeeld.

Imko Binnerts 'Lijp van vis'
Meesterkok Imko Binnerts (51) is een autoriteit op het gebied van vis. Zoals hij zelf zegt is hij helemaal 'lijp van vis'. Hij was onder andere chef-kok Restaurant Excelsior in Amsterdam (1 Michelinster). Daarna startte hij zijn eigen restaurant Imko's (destijds 1 Michelinster) in IJmuiden bij de visafslag. Als laatste zwaaide hij de scepter bij het Grand Winston Hotel in Rijswijk (1 Michelinster). Vorig jaar won hij de prestigieuze prijs de Gouden Pollepel.

Midzomer-droompicknick
Op 21 juni, de eerste dag van de zomer, zorgt de NSGK voor een ouderwets dagje uit. Tijdens de picknick gaat het vooral om gewoon meedoen; er zijn letterlijk geen drempels. Alle gezinnen krijgen een goed gevulde picknicktas, de sprookjesfiguren van de Efteling zijn aanwezig en natuurlijk kan iedereen volop genieten van de Efteling-attracties. Ook komen bekende Nederlanders zoals Idols-jurylid Henkjan Smits, Idols-finalisten Serge en Aäron, actrice Tanja Jess en Klokhuis-presentatrice Dolores Leeuwin belangeloos langs op de picknick. In een ongedwongen sfeer kunnen de kinderen hun idolen ontmoeten.

NSGK
De NSGK ontwikkelt en ondersteunt al meer dan 55 jaar initiatieven voor kinderen met een handicap. Zij zijn in de eerste plaats kinderen; ze willen graag gewoon spelen, naar school en op vakantie gaan. En als ze ouder worden willen ze uitgaan, op zichzelf wonen en een leuke baan vinden, net als leeftijdgenoten. Dat kan, maar daarvoor zijn extra aanpassingen, begeleiding en zorg nodig. Met een beetje hulp is veel mogelijk. De NSGK helpt door bij te dragen aan de financiering daarvan. Daarnaast probeert de NSGK de beeldvorming rondom kinderen en jongeren met een handicap bij te stellen.

Meer informatie over de picknick op www.nsgkpicknick.nl en algemeen www.nsgk.nl


Noot voor de redactie (