Unicef



Slotmanifestatie www.geenkindindecel.nl op 21 juni 2006 15 juni 2006, Den Haag - Op woensdag 21 juni wordt op het Plein in Den Haag de actie 'Geen kind in de cel' afgesloten. Ineke Bakker, voorzitter van de Raad van Kerken, zal voor de gebouwen van deTweede Kamer kinderen symbolisch uit vreemdelingenbewaring bevrijden.

Tussen 14 en 15 uur werken kinderen op het Plein in wedstrijdverband aan reusachtige gouden sleutels. Met de mooiste sleutel zal Ineke Bakker om 15 uur een cel openen waarin de meer dan 100.000 handtekeningen liggen van mensen die oproepen tot het vrijlaten van kinderen uit vreemdelingenbewaring. Als de cel geopend wordt, gaan er vijftig ballonnen de lucht in die staan voor het aantal kinderen dat op die dag ongeveer achter de tralies zit omdat zij en/of hun ouders geen geldige verblijfstitel hebben. Luid gerammel met sleutelbossen zal de oproep tot bevrijding begeleiden. De handtekeningen en het manifest van de actie overhandigt Ineke Bakker aan de woordvoerders asiel uit de Tweede Kamer.

De actie 'Geen kind in de cel' is georganiseerd door Amnesty International, Defence for Children International Nederland, Stichting INLIA, Kerkinactie, Stichting Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers Humanitas (SAMAH), Stichting Kinderpostzegels Nederland, Raad van Kerken, Unicef Nederland en VluchtelingenWerk Nederland.

Website Geen kind in de cel