Titel: Persbericht Innovatieplatform

RVD/DG
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 16-06-2006 14:24

Origineel persbericht.

INNOVATIEPLATFORM
16 juni 2006

Persuitnodiging

Innovatieplatform voor onderwijs presenteert rapport 'Leren execelleren'

Op woensdag 21 juni presenteert het Innovatieplatform het rapport 'Leren excelleren' tijdens een persconferentie in Den Haag. In dat rapport doet het platform voorstellen om het Nederlandse onderwijs snel te verbeteren. In het rapport wordt een brede definitie van talent gehanteerd. De maximale ontwikkeling van alle talenten waarover de Nederlandse bevolking beschikt is volgens het platform van doorslaggevende betekenis voor de toekomst van ons land.

Het Nederlandse onderwijs is traditioneel vooral gericht op het verkleinen van verschillen tussen mensen. Daarbij heeft het onderwijs tot nu toe sterk de nadruk gelegd op de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden. Creatieve, sportieve of communicatieve vaardigheden bijvoorbeeld krijgen veel minder aandacht. Dit heeft geleid tot onderwijs waarin veel talenten van leerlingen en studenten onvoldoende worden ontwikkeld. Om die situatie te verbeteren moet er volgens het Innovatieplatform veel meer maatwerk en differentiatie in het onderwijs komen. Het motto moet worden: 'weet je te onderscheiden!'.

Voorts doet het platform concrete voorstellen voor kleinschalige experimenten die ruimte moeten bieden aan het opsporen en ontwikkelen van talent.

De presentatie van het rapport gebeurt door de heer A. Rinnooy Kan, voorzitter van de werkgroep die het rapport heeft opgesteld en lid van het Innovatieplatform. Ook enkele vertegenwoordigers uit het onderwijsveld zijn aanwezig.

De persconferentie vindt plaats om 12 uur in perscentrum Nieuwspoort, op woensdag 21 juni a.s.

Meer informatie bij Len Middelbeek, woordvoerder Innovatieplatform, tel.
06 110 116 66.