Gemeente Leeuwarden

Topsport en breedtesport in Leeuwarder binnenstad

Bron: Gemeente Leeuwarden (19-06-2006) Komende woensdagmiddag 21 juni finishen op het Wilhelminaplein de twaalf ploegen welke deelnemen aan de NOORD NEDERLAND TOUR. De renners komen om ongeveer 16.00 uur vanuit Groningen in Leeuwarden aan. Het aankomstparcours in de binnenstad wordt door de renners driemaal gereden.
De Noord Nederland Tour is om een tweetal redenen bijzonder: de organisatie koppelt de profwedstrijd aan een amateur-wedstrijd en aan een tourtocht. Ten tweede ondersteunt de Noord Nederland Tour een goed doel. De opbrengst gaat dit jaar naar de stichting 'Doe een wens'. Deze stichting vervult de liefste wens van zieke kinderen van 3 tot 18 jaar.

Breedtesport

De amateur wielerwedstrijd, de Leeuw van Leeuwarden wordt op 20 juni gereden. Aansluitend vindt de Blauwe Diamant trimloop plaats, met start en finish op het Waagplein. De wielerwedstrijd is van 18.30 uur tot rond 20.00 uur. De trimloop eindigt omstreeks 21.30 uur.

De traditionele Noord Nederland Tourtocht wordt zaterdag 24 juni gehouden. De tocht start vanuit Groningen èn Leeuwarden. De afstanden zijn 25, 40, 80 en 160 km.

Tijden, route en andere informatie zijn te vinden op www.noord-nederlandtour.nl.