Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 19 juni 2006

Opening Cruyff Court Kampen Veld

Woensdag 21 juni 2006 opent Jaap Stam om 13.30 uur officieel het Cruyff Court Kampen Veld aan de Dorpstraat/Troelstrasingel in Brunnepe. Hij doet dit samen met kinderen en jeugd uit de buurt. Aansluitend zijn er diverse sportwedstrijden voor de jeugd en leerlingen van de basisscholen.

Het Cruyff Court Kampen Veld is het resultaat van de samenwerking tussen Stichting Cruyff Courts KNVB Velden en de gemeente Kampen. Een Cruyff Court bestaat uit een professionele kunstgrasmat (42 x 28 meter) voorzien van drainage, hekwerken en ballenvangers met ingebouwde doelen. De stichting CCKV wil in drie jaar tijd ongeveer 100 Cruyff Courts in Nederland realiseren. Op een Cruyff Court is sport niet alleen een doel, maar ook een middel om thema's als sociale verantwoordelijkheid, integratie, samen spelen en normen en waarden in het spel te brengen. Daarnaast moet ook het straatvoetbal een nieuwe impuls krijgen door de komst van Cruyff Courts.

Er liggen momenteel ongeveer 20 Cruyff Courts in Nederland. Die zijn allemaal gerealiseerd samen met professionele voetbalclubs. In Kampen is dat anders. De gemeente Kampen heeft vorig jaar als eerste gemeente zelf het initiatief genomen om te gaan samenwerken met CCKV. Bovendien doet de gemeente dat samen met lokale sportverenigingen. Dit aangezien Kampen nu eenmaal geen betaald voetbal, maar wel veel sportliefhebbers kent. Samen met de vernieuwde speelplek voor kinderen tot 12 jaar is het Cruyff Court Kampen Veld aan de Dorpstraat/Troelstrasingel dè gemeenschappelijke spel- en speelvoorziening. De jeugd uit Brunnepe, Oranjewijk, De Greente, Hanzewijk en Hagenbroek kan hier prima terecht. Maar het biedt ook mogelijkheden voor de schoolgymnastiek en de sportstimulering. De eerste evenementen zijn inmiddels gehouden.