Gemeente Oostzaan

Bestuurlijke aftrap pilot Wonen, welzijn en zorg


* 19 juni 2006

Gemeenten Landsmeer en Oostzaan nummer 1 op prioriteitenlijst provincie

Op woensdag 21 juni vindt de bestuurlijke aftrap plaats van de pilot Wonen, welzijn en zorg. In Landsmeer is er een breed bestuurlijk overleg met de betrokken wethouders, afdelingshoofden en ambtenaren van de gemeenten Landsmeer en Oostzaan over de pilot. Beide gemeenten hebben zich, na vijf maanden voorbereiding, gezamenlijk ingeschreven. Inmiddels is bekend dat de provincie Noord-Holland aan deze gemeenten de pilotstatus hebben toegekend en dat zij zelfs nummer 1 staan op de prioriteitenlijst. Er zijn in het kader van deze regeling vijf pilots toegekend. Wij zijn hier dan ook erg trots op.

Op het provinciehuis in Haarlem zal de gedeputeerde, mevrouw R. Kruisinga, op woensdag 21 juni om 16.00 uur zowel de nieuwe als de bestaande pilotgemeenten (er zijn er al vijf in de regeling 2005-2008, die ook geldt voor grotere gemeenten) ontvangen. De wethouders Eelco Taams van Oostzaan en Markjan Prins van Landsmeer zullen daar hun pilotproject presenteren.

De gemeenten Landsmeer en Oostzaan hebben 20 deelprojecten ingediend, variërend van zorgboerderij tot huisvesting van kwetsbare jongeren en diensten voor ouderen, chronisch zieken, gehandicapten en psychiatrisch patiënten. De eerste opdracht van de provincie is nu het maken van een uitvoeringsprogramma als voorbereiding op de uitvoering gedurende drie jaar van 2007 tot en met 2009. Dit uitvoeringsprogramma moet in oktober van dit jaar gereed zijn. Voor het maken van het uitvoeringsprogramma ontvangen de gemeenten ¤ 40.000. Indien dit wordt goedgekeurd, dan ontvangen zij ¤ 200.000 per jaar gedurende drie jaar.

Daarnaast kunnen nog andere provinciale subsidies worden aangevraagd op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Aangezien beide gemeenten de Wet maatschappelijke ondersteuning op zorgvuldige wijze willen invoeren en groot belang hechten aan goede welzijnsvoorzieningen, zijn zij zeer verheugd met deze stimuleringsbijdrage.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Vrieze van de gemeente Oostzaan, tel: (075) 684 77 77, of de heer W. 't Hart van de gemeente Landsmeer, tel: (020) 487 71 11.