Gemeente Utrecht

Burgemeester brouwer-korf bezoekt de wijk noordoost

Burgemeester Brouwer-Korf brengt woensdagmiddag 21 juni een werkbezoek aan de wijk Noordoost. De burgemeester brengt iedere maand een werkbezoek aan een van de tien Utrechtse wijken, waarbij openbare orde, veiligheid en leefbaarheid de centrale thema's zijn. In Noordoost bezoekt de burgemeester Vluchtelingenwerk aan de Gruttersdijk en projecten in en om het Griftpark.

Het Ex-AMA project 'Op de Kleintjes Passen' heeft in 2005 de Utrechtse Veiligheidsprijs gewonnen. Als Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers (AMA's) achttien jaar worden, vervalt de extra steun vanuit jeugdinstellingen. Het doel is om deze jongeren te behoeden voor de gevaren van illegaliteit en ze voor te bereiden op terugkeer naar het land van herkomst. Vluchtelingenwerk Utrecht biedt hen opvang in de vorm van een huiskamer met tijdschriften, boeken en kranten uit de diverse thuislanden en computers met internet. Burgemeester Brouwer bezoekt dit project, praat met enkele AMA's en de coördinator en kijkt wat er is gebeurd met de gewonnen ¤ 7000 die hoorde bij de Veiligheidsprijs.

In en om het Griftpark bezoekt de burgemeester het Hostel Wittevrouwen, appartementencomplex de Blauwe Grift en het park. Het Hostel Wittevrouwen, de 24-uurs woonvoorziening voor dak- en thuislozen, is nog geen jaar open. Tijdens het werkbezoek praat de burgemeester met bewoners, beheerder, GG en GD en omwonenden over de eerste periode.

Het appartementencomplex Blauwe Grift is nieuw, bij het ontwerp is rekening gehouden met fysieke en sociale veiligheid van de openbare ruimte. De burgemeester praat met bewoners over hun ervaringen in en rondom het nieuwe gebouw.

Programma werkbezoek 21 juni

12.30 uur Huiskamergesprek bij Vluchtelingenwerk Utrecht met ex-AMA's. Locatie: Gruttersdijk 9.

13.00 uur Fietstocht naar Hostel Wittevrouwen.

13.15 uur Gesprek met bewoners en beheerder Hostel.

13.45 uur Gesprek met bewoners Blauwe Grift.

14.05 uur Wandeling door park naar restaurant Griftpark 1.

14.10 uur Gesprek met beheergroepleden Hostel Wittevrouwen en GG en GD.

Noot voor de media:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sari Klatter, bestuurscommunicatie, 030 - 286 14 09.