Te zien in Team West op woensdag 21 juni

Leiderdorp/Den Haag, 21-06-2006 o Woensdag 21 juni 2006 brengt Politie Hollands Midden samen met buurkorps Haaglanden tijdens het TV-programma 'Team West' van RTV-West de volgende zaken onder de aandacht :

Mannen stelen inhoud geldlade in Gouda Op zaterdag 6 mei rond 12:00 uur hebben twee mannen de inhoud van de geldlade gestolen bij tankstation De Andel, langs de A12 in de buurt van Gouda. Het lijkt erop dat ze een valse sleutel hebben gebruikt om bij de geldlade te komen.

Op camerabeelden uit de shop van het tankstation is te zien hoe één van de daders koffie drinkt en toekijkt hoe de andere dader bezig is met het leeghalen van de geldlade onder de koffiemachine. Als er andere klanten bij de machine komen, gaan de twee even aan een tafeltje staan. Maar zodra de kust weer veilig is, gaan ze verder met de geldlade.

In de uitzending van woensdag 21 juni worden beelden getoond van de daders.

Herkent u de mannen of heeft u andere informatie over deze diefstal, belt u dan met de recherche in Gouda via 071-5249039.

Bank overvallen in Voorburg Op vrijdag 9 juni rond 08:40 uur is een bank aan de Parkweg in Voorburg overvallen. Twee mannen drongen aan de achterzijde de bank binnen en dwongen het aanwezige personeel geld af te geven. Na de overval gingen de daders er op een scooter vandoor. De scooter is vlak na de overval teruggevonden op de Schoolstraat in Voorburg, niet ver van de bank.

Signalement dader 1: * lichtgetint * vermoedelijk Noord-Afrikaans * 20-25 jaar oud * 1.75 1.80 meter * slank postuur * heel kort geknipt donker haar * zijkanten opgeschoren * opvallend breed, grof en pokdalig gezicht * korte, donkere jas met capuchon of zwarte sweater met capuchon * bivakmuts * zwarte sjaal voor zijn mond * zwarte handschoenen

Signalement dader 2: * mogelijk Noord-Afrikaans * 25-30 jaar * 1.75 1.80 meter * nagenoeg kaal * donkere jas of grijze sweater met capuchon * bivakmuts

Het lijkt erop dat de daders de bank voor de overval goed in de gaten hebben gehouden en ze hebben vooraf een hek geforceerd, misschien is dat iemand opgevallen. De vluchtroute is vrij complex. Het zou goed kunnen dat de daders deze route vooraf hebben verkend. Misschien heeft iemand dat gezien. De vluchtscooter heeft een tijdje afgedekt klaargestaan op het Zwarte Pad. De politie wil graag spreken met mensen die hebben gezien dat de scooter werd neergezet. Nadat de daders de scooter in de Schoolstraat hebben achtergelaten, zijn ze vermoedelijk in een auto gestapt en weggereden. De politie zoekt getuigen die daar meer over kunnen vertellen.

Bent u getuige geweest van de overval of de vlucht van de daders of heeft u andere informatie die kan helpen bij het oplossen van deze bankoverval. Belt u dan met de recherche van bureau Leidschendam-Voorburg via 070-4241500.

Resultaten Op vrijdag 10 februari bestormde een groep van ongeveer 70 mensen het supportershome van ADO Den Haag in het Zuiderparkstadion. De aanwezige supporters werden geschopt en geslagen en sommigen werden ook gestoken. Ook is geprobeerd het home in brand te steken.

Omdat al snel bleek dat er Ajax-aanhangers betrokken waren bij het gewelddadige incident, werd er een groot onderzoek gestart door rechercheurs van de korpsen Haaglanden en Amsterdam-Amstelland. Via de opsporingsprogrammas Team West, Opsporing Verzocht en Ter Plaatse werden getuigen gezocht. Mede dankzij de getuigen die zich hebben gemeld, kon de politie 52 verdachten aanhouden. Het grootste deel van hen 43 verdachten moet zich voor de rechter verantwoorden. Deze week is het proces tegen de eerste 17 verdachten.

Reportage Grote veilingsites op het internet zijn erg populair. Er vinden duizenden transacties per dag plaats. Tussen alle aanbieders, zitten ook oplichters. Zij bieden gewilde spullen als gsms en mp3-spelers aan voor een zacht prijsje. Maar als een koper uiteindelijk geld overmaakt, ontvangt hij niets. De oplichter reageert vervolgens niet meer op e-mails van de gedupeerde.

Volgende week moet een Haagse oplichter voor de rechter verschijnen. Na een uitgebreid onderzoek heeft de recherche van bureau Scheveningen 81 gevallen van oplichting via internet aan hem kunnen koppelen.

Tijdstip uitzendingen Het regionale tv-programma Team West is iedere woensdag te zien op RTV-West om 17.29, 19.30, 21.30 en 23.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald.

Uitzending gemist? Heeft u een uitzending gemist of wilt u een deel van de uitzending nog eens terugzien, kijk dan op de website van Team West waar u de opname kunt downloaden. De opname blijft nog een hele week na de uitzending op deze website staan.

Productie Team West

Het programma duurt ongeveer acht minuten en bestaat uit opsporingsberichten en achtergrond items. Team West is een samenwerking tussen Politie Haaglanden, Politie Hollands Midden, het Openbaar Ministerie Den Haag en TV West. De zaken die u te zien krijgt, spelen zich af in de politieregios Hollands Midden en Haaglanden.