Landstede


Samenwerking Veluwse Bron en Landstede

Woensdag 21 juni wordt om 14.00 uur een samenwerkingsovereenkomst getekend door wellnesscentrum de Veluwse Bron en Landstede. De ondertekening vindt plaats in het Provinciehuis te Arnhem, in de GF kamer, en wordt bijgewoond door de heer C. Cornielje, Commissaris van de Koningin van Gelderland en mevrouw F. van Dam, wethouder van Epe, die o.a. onderwijs in haar portefeuille heeft.

Uniek wellnesscentrum
Eind 2007 zal op de Veluwe een uniek wellnesscentrum, de Veluwse Bron, haar poorten openen. Dit wellnesscentrum is om meerdere redenen uniek te noemen. In de missie van deze onderneming is de maatschappelijke betekenis en verantwoordelijkheid voor duurzaamheid in de omgeving nadrukkelijk opgenomen.

Wellness heeft veel raakvlakken met de gezondheidszorg. Door de stimulering van een gezonde levensstijl, wordt de gezondheidzorg ook aangetrokken door de term wellness. De positieve uitstraling van het woord wellness kan goed gebruikt worden door ziekenhuizen, thuiszorg en
zorgverzekeraars om mensen bewuster te maken van hun gezondheid.

Beide organisaties spelen in op deze ontwikkeling; Landstede start met het aanbieden van wellnessopleidingen, de Veluwse bron biedt de optimale combinatie van al het goede dat het kuuroord, de sauna, de thermen en het beautycentrum te bieden heeft, in een bijzondere natuurlijke omgeving.

Samenwerking: de aansluiting tussen leren en werken In het partnerschap van de Veluwse Bron en Landstede staat het gezamenlijk realiseren van leerwerktrajecten voor studenten centraal.

Dat betekent dat bij de Veluwse Bron studenten van Landstede de gelegenheid krijgen om te leren in de praktijk, niet als stage, maar als traject waarin allerlei competenties kunnen worden ontwikkeld die aansluiten bij het toekomstige beroep van deze jonge mensen. Het betreft een uiteenlopend scala aan beroepen, van schoonheidsverzorging, tot groen, recreatie en horeca.

Het unieke van dit partnerschap is dat de manier waarop het leren hier wordt ingevuld, optimale kansen biedt aan de student, zonder dat er commerciële belangen aan worden gekoppeld. De instructies ter plekke wordt ingevuld door medewerkers van beide organisaties, zodat ook op dat niveau van elkaar geleerd wordt.

Expertise-uitwisseling tussen docenten van Landstede en medewerkers van de Veluwse Bron optimaliseren de inzet van alle medewerkers. En vooral: klanten krijgen ruime en toegewijde aandacht gedurende de periode dat ze in het centrum verblijven.