Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 21 juni

Fryslân, 21-06-2006 o Politieberichten van dinsdag 20 juni 07.00 uur tot en met woensdag 21 juni 07.00 uur.

Garyp: kind gewond na aanrijding
Een 4-jarig jongetje uit Garyp is dinsdagmiddag gewond geraakt op de Easterein. Hij liep plotseling de weg op. Een 31-jarige bromfietser uit Burgum die net passeerde kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het jongetje is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Sneek: tuinhuisje in brand
De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een brand in een tuinhuisje aan de Jutrijpstraat. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat het tuinhuisje van een 41-jarige Sneker verloren ging. Na het blussen van de brand heeft de politie een buurtonderzoek gehouden. De eigenaar deed aangifte van brandstichting. De technische recherche van de politie Fryslân stelt tevens een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Drachten: automobilist licht gewond na eenzijdig ongeval
Een 45-jarige automobilist is dinsdagmiddag op De Tille licht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. In een bocht op De Tille reed de man door onbekende oorzaak met zijn voertuig rechtdoor. Hierbij vernielde hij een aantal struiken, ramde daarbij nog een boom en kwam uiteindelijk tegen een garage van een appartementencomplex tot stilstand. De garagedeur en een gedeelte van de garagemuur raakten ontzet. De man werd met licht borstletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Opeinde: dak van woning in brand
De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een brand op een dak van een woning aan de Legauke. Door werkzaamheden was het dak in brand geraakt. De brandweer heeft de brand geblust.

Rinsumageest: automobilist gewond na aanrijding met bus
Een 38-jarige automobilist uit Rinsumageest is dinsdagochtend op de Eysingaweg gewond geraakt bij een aanrijding met een bus. De man was door onbekende oorzaak met zijn auto op de linkerweghelft terechtgekomen. Een aanrijding met een passerende lijndienstbus kon hij niet meer voorkomen. De automobilist werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De 60-jarige buschauffeur uit Damwoude raakte bij de aanrijding niet gewond.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak op dinsdagochtend in een woning aan de Margaretha De Heerstraat. Het is niet duidelijk hoe men binnen is gekomen. Er werd een geldbedrag van enkele honderden euros weggenomen. De 28-jarige bewoner deed aangifte.

Burgum: vandaal aangehouden
De politie heeft dinsdagavond op de Schoolstraat een 15-jarige jongen uit Sint Anna Parochie aangehouden op verdenking van vernieling. Bij de politie was een melding binnen gekomen dat een aantal jongeren een bumper van een caravan van een 57-jarige inwoner van Burgum hadden vernield. Na een korte zoekslag door politieagenten werden vijf jongeren aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor van de vijf bleek dat de 15-jarige jongen de bumper van de caravan had vernield. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. De overige vier werden weer in vrijheid gesteld. De 57-jarige eigenaar van de caravan deed aangifte.

Leeuwarden: man aangehouden
De politie heeft dinsdagavond op de Weaze een 45-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden omdat hij nog een straf van vijf dagen moest uitzitten. Tijdens de fouillering van de man op straat werd in zijn binnenzak een groot hakmes aangetroffen. Op het politiebureau vonden agenten in de kleding van de man ook nog twee wikkels met daarin heroïne. Het mes en de heroïne zijn in beslaggenomen. Van beide zaken is proces-verbaal opgemaakt.