Politie Gelderland-Midden

Politie vindt gestolen auto terug, inzittenden voortvluchtig
Publicatiedatum: 21-6-2006 9:31:30

Oosterbeek - Agenten van de Renkumse politie hebben in de nacht van dinsdag op woensdag in Oosterbeek een gestolen auto teruggevonden. De inzittenden, drie vooralsnog onbekende mannen, wisten echter te ontkomen en zijn nog voortvluchtig. Omstreeks drie uur 's nachts zagen surveillerende agenten vanaf de Stationsweg de auto de Johannahoeveweg inrijden. De bestuurder stopte aanvankelijk nadat de agenten de wagen een stopteken hadden gegeven. Maar toen de agenten eenmaal uit de politiewagen waren gestapt gaf de bestuurder gas en ging er vandoor. De wagen werd even later op de Van Limburg Stirumweg aangetroffen zonder inzittenden. Die bleken te zijn weggerend richting het spoor. Een onderzoek in de omgeving leverde echter niets meer op. De achtergelaten wagen bleek in de nacht van zondag op maandag te zijn gestolen vanaf de Bachlaan in Doorwerth. De politie heeft de auto veiliggesteld voor sporenonderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bunschoter opgepakt wegens schennis

Publicatiedatum: 21-6-2006 9:30:45

Nijkerk - Een 66-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg is dinsdagmiddag door de Nijkerkse politie aangehouden op verdenking van schennis. De man was rond vijf uur door getuigen gesignaleerd in een woonwijk in de omgeving van de Cornelis van Ramshorstlaan. Daar kon de Bunschoter ook worden aangehouden. De man zou zijn ontblote geslachtsdeel hebben getoond aan enkele kinderen. Nadat de kinderen hun ouders hadden gewaarschuwd werd de politie ingeschakeld. Enkele agenten troffen de man even later in de buurt lopend aan waarna hij werd aangehouden. De man had tijdens verhoor de aantijging ontkend. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Door een van de ouders van de kinderen is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Hennepkwekerij ontmanteld na anonieme tip

Publicatiedatum: 21-6-2006 9:29:38

Wageningen - De politie van Wageningen heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Leeuweriksweide een hennepkwekerij ontmanteld. De politie was de kwekerij op het spoor gekomen na een melding via de tiplijn Meld Misdaad Anoniem. Bij onderzoek in de woning troffen agenten op de slaapkamer van de woning 168 hennepplanten aan. De planten en de gebruikelijke kwekerijapparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Ook het energiebedrijf stelde een onderzoek in maar er bleek geen sprake van illegale stroomaftap. In het pand werden verder geen personen aangetroffen. De politie heeft ook nog geen aanhoudingen verricht en is nog op zoek naar de verantwoordelijken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Meisje (14) aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 21-6-2006 9:29:02

Ede - Op de Grotestraat in Ede is dinsdagmiddag een veertienjarig meisje uit die stad aangehouden wegens winkeldiefstal. De Edese wordt ervan verdacht kleding ter waarde van ruim 24 euro te hebben gestolen. Een beveiligingsmedewerker had het meisje betrapt en droeg haar aan de politie over. De buit bleek te zijn beschadigd doordat er een beveiligingslabel bleek te zijn losgetrokken. Het meisje bekende de diefstal en is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Justitie besloot de Edese te dagvaarden. Ze zal zich in oktober voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lithouwers opgepakt met inbrekerswerktuig

Publicatiedatum: 21-6-2006 9:27:46

Voorthuizen - De Barneveldse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen met Litouwse nationaliteit opgepakt. De twee waren kort tevoren onder verdachte omstandigheden gezien in een woonwijk in Voorthuizen en bleken onder meer inbrekerswerktuigen bij zich te hebben. Surveillerende agenten zagen het duo rond kwart voor twee vanuit het centrum van Voorthuizen richting A1 rijden en besloten een controle in te stellen. In de wagen troffen de agenten onder andere een schroevendraaier en handschoenen. Ook zagen agenten een mes voor het grijpen liggen. De mannen verklaarden de weg naar Utrecht aan het zoeken te zijn geweest. Het duo werd vervolgens aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dagvaarding na diefstal drank

Publicatiedatum: 21-6-2006 9:26:19

Wageningen - Een 28-jarige Wageninger heeft dinsdag van justitie een dagvaarding gekregen in verband met winkeldiefstal. De man was rond kwart voor twaalf door personeel van een winkel aan de Churchillweg in zijn woonplaats aangehouden en aan de politie overgedragen. Volgens het personeel zou de Wageninger zes flessen port ter waarde van ruim 18 euro hebben gestolen. De man bekende en moest de buit weer inleveren. Binnenkort zal de Wageninger zich voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---