Gemeente Ambt Montfort


Beleid onrechtmatige bewoning recreatieverblijven Inhoud beleid
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de beleidsnota Onrechtmatige bewoning recreatieverblijven hebben vastgesteld. In deze nota is het beleid met betrekking tot de onrechtmatige bewoning van recreatieverblijven opgenomen. Daarbij gaat het zowel om individuele recreatieverblijven als verblijven op campings en bungalowparken

De belangrijkste punten van het nu vastgestelde beleid zijn de volgende:

- Uitgangspunt was en blijft handhaving van het verbod op permanente (onrechtmatige) bewoning zoals opgenomen in de binnen de gemeente geldende bestemmingsplannen,

- Er is een ontheffingsregeling voor frictiegevallen vastgesteld,
- Handhaving zal in fases plaatsvinden,

- Handhaving zal met name plaatsvinden door de oplegging van een last onder dwangsom.

Ontheffingsregeling frictiegevallen
Burgemeester en wethouders hebben besloten dat in bepaalde gevallen, wanneer er sprake is van dringende omstandigheden die bewoning van een recreatieverblijf noodzakelijk maken, tijdelijk ontheffing van het verbod op permanente bewoning verkregen kan worden. Deze ontheffing wordt voor maximaal 1 jaar verleend.
Om voor een ontheffing in aanmerking te komen moet bovendien voldaan worden aan een aantal voorwaarden.
Personen die een tijdelijke ontheffing aan willen vragen, dienen contact op te nemen met de gemeente. Op verzoek zal dan een aanvraagformulier worden toegezonden.

De vastgestelde beleidsnota en ontheffingsregeling kunt u inzien bij het bedrijfsbureau Grondgebiedszaken (kamer 1.30). Hier kunt u ook terecht voor het aanvraagformulier.
Deze zijn ook te downloaden via deze website.