Gemeente Bolsward


woensdag 21 juni 2006

Mededelingen 21 juni 2006

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken burgemeester en wethouders bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. voor het plaatsen van een zendmast t.b.v. mobiele telecommunicatie op het perceel Hichtumerweg 23 MAST;

2. voor het oprichten van een berging op het perceel De Hoants 18;
3. voor het oprichten van een berging op het perceel De Berchein 6;
4. voor het plaatsen van twee garages op het perceel De Wymerts 13;
5. voor het oprichten van een bedrijfsgebouw met bedrijfswoning op het perceel De Ward 13 en 13A;

6. voor het plaatsen van een zonnescherm op het perceel Grootzand 11.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagmiddag in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstandcommissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 13.30 uur. De agenda voor deze zitting is dinsdags daarvoor te bekijken op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Verleende bouwvergunningen eventueel in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend:
1. d.d. 9 juni 2006, voor het veranderen van de woning op het perceel Harlingerstraat 13;

2. d.d. 14 juni 2006, voor het oprichten van 19 appartementen op het perceel Tecla Hesselsstate 1 t/m 19;

3. d.d. 14 juni 2006, voor het vergroten van de woning op het perceel Stoombootkade 26;

4. d.d. 23 mei 2006, voor het oprichten van een trapveld op het perceel Dokter Beekhuissingel 1 TRAP.

Verleende vergunningen APV/Bijzondere wetgeving Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 15 juni 2006, Wijkvereniging Eekwerd/Altenburg/Fûgelkrite voor het houden van een rommelmarkt op het speelterrein aan de Ugolaan, op zaterdag 15 juli 2006 tussen 09.00 en 13.00 uur;
2. d.d. 15 juni 2006, V.O.F. ENECO Tour Organisation, voor het tijdelijk ophangen van een spandoek boven de Oude Hichtumerweg in verband met de daar te houden tussensprint van de ENECO Tour op donderdag 17 augustus 2006;

3. d.d. 15 juni 2006, Plaatselijke Commissie Ronde van Bolsward, ontheffing voor het houden van de Rabobankronde van Bolsward in de binnenstad op donderdag 24 augustus a.s. tussen 18.00 en 24.00 uur.

De burgemeester maakt bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 15 juni 2006, V.O.F. ENECO Tour Organisation, verklaring van geen bezwaar voor de doorkomst door Bolsward van de ENECO Tour op donderdag 17 augustus 2006;

2. d.d. 16 juni 2006, Heamielcomité Bolsward, voor het houden van div. activiteiten in Bolsward in de periode van 21 tot en met 24 juni 2006, waarbij de binnenstad div. malen wordt afgesloten. Zie hiervoor elders op deze pagina;

3. 16 juni 2006, Frisian Nuon Solar Challenge, voor het houden van div. activiteiten bij het stadhuis en op het Marktplein ten behoeve van de finish van de Frisian Nuon Solar Challenge nabij het zwembad op woensdag 28 juni 2006.

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijk aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.

Aanvraag voor vrijstelling van het bestemmingsplan in combinatie met een bouwaanvraag
Onderstaand bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn voornemens vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen ten behoeve van dit bouwplan. Door het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan kan alsnog een bouwvergunning worden verleend voor dit bouwplan.

Het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 22 juni aanstaande gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welk bouwplan het gaat. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, tel.nr. (0515) 578764.


1. Het veranderen en vergroten van de woning, Schelte à Bolswertstraat 16. Medewerking kan worden verleend middels het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Toezichthouders Wet kinderopvang
In het kader van de Wet kinderopvang heeft het college van burgemeester en wethouders in de vergadering van 12 juni 2006 opnieuw een tweetal medewerksters van de GGD Fryslân aangewezen als toezichthouder, te weten:
mevrouw Renate Karin Hemrica
geboren op 31 augustus 1975 te Veendam
functie: sociaal verpleegkundige
datum indiensttreding: 1 juli 2006
mevrouw Tannette Jansen
geboren op 8 augustus 1969
functie: sociaal verpleegkundige
datum indiensttreding: 1 augustus 2006

De hiernavolgende medewerksters van de GGD Fryslân werken reeds als toezichthouder:
mevrouw Chantal Mireille Spindelaar
geboren op: 14 september 1973 te Leeuwarden
functie: sociaal verpleegkundige bij de GGD
mevrouw Silvia (Annete Henrica) Bruin
geboren op: 5 mei 1972 te Voorst
functie: sociaal verpleegkundige bij de GGD
mevrouw Sigrid Sluyter (Sigrid Odyl)
geboren op 21 juli 1974 te IJlst
functie: sociaal verpleegkundige

Niet langer werkzaam als toezichthouder is:
mevrouw Klaske Piek (Klaaske Antje)
geboren op 2 maart 1972 te Dokkum
functie: sociaal verpleegkundige

De toezichthouders verrichten onderzoek bij aanmelding voor opname in het register, onderzoeken jaarlijks de exploitatie van de kindercentra en gastouderbureaus en verrichten incidenteel onderzoek op de naleving van wet- en regelgeving. De toezichthouders rapporteren de gemeente Bolsward over de bevindingen.
Voor informatie zijn zij bereikbaar op telefoonnummer 058-2334334.