Politie Hollands Midden

Datum: 21 juni 2006

Oegstgeest Deurmatten weggenomen uit voortuinen

De politie heeft in de vroege ochtend van woensdag 21 juni een 16 jarige Warmonder op het Terweeplein aangehouden. Agenten zagen, toen zijn De Kempenaerstraat inreden, een aantal jongeren wegrennen. In die straat trof de politie 99 deurmatten aan die in een rij waren gelegd. De Warmonder werd na een zoektocht aangehouden. De rest van de groep wist te ontkomen. De politie heeft de jongen aangehouden voor baldadigheid. Hij verklaarde dat één van zijn vrienden een grappig plan had bedacht en dat zij niet de intentie hadden de matten te houden. De deurmatten werden uit de voortuinen weggehaald in de omgeving van de De Kempenaerstraat. De Warmonder noemde onder andere ook de Duivenvoordestraat, de Juffermansstraat, de Spaargarenstraat en de Prins Hendriklaan. De jongeren waren net klaar met het neerleggen van de matten toen de agenten kwamen aangereden. De politie heeft de matten meegenomen naar het bureau in Oegstgeest, Rhijngeesterstraatweg 33, waar ze wachten op hun eigenaren.

Alphen a/d Rijn Onder invloed rijden

De politie heeft dinsdagavond 20 juni rond 23.55 uur op de Prins Bernhardlaan een 50 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden als verdachte van rijden onder invloed. Agenten zagen de auto uit het Bospark komen en daarna het fietspad aan de Prins Bernhardlaan oprijden. De agenten besloten de bestuurder te controleren. Al snel werd vastgesteld dat er sprake was van drankgebruik en werd hij aangehouden. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse gaf een waarde aan van 915 ug/l (limiet 220 ug/l). De man bleek sinds 1992 ook nog eens zonder rijbewijs te rijden omdat die toen ongeldig was verklaard. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Nieuwveen/ Noordse dorp Aanrijding op Noordse Dorpsweg De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Noordse Dorpsweg. Op dinsdag 20 juni, rond 14.10 uur, kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden waarbij een auto en een bromfietser betrokken waren. Ter plaatse bleek de bestuurder van de auto, een 62 jarige man uit Nieuwveen achteruit gereden te hebben. Bij het achteruit rijden had hij een bromfietser over het hoofd gezien. De bromfietser, een 66 jarige man uit Nieuwkoop, werd geraakt en was tegen een tuinhek aangereden waarna hij viel. De man klaagde na de val over zijn heup en is naar het Groene Hart Ziekenhuis gebracht.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --