Politie Haaglanden

persberichten 21 juni

Haaglanden, 21-06-2006

Tijdens voetbalwedstrijd aan het politiebureau
Zoetermeer - Vrijdag 16 juni rond 21.45 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Parkdreef/Slootdreef. Twee mannen bedreigden een politieagent, stapten in een auto en reden weg. Door adequaat handelen werd het tweetal -33-jarige man uit Landgraaf en een 25-jarige Zoetermeerder - in de directie omgeving aangehouden. Beiden mannen zijn inmiddels voorgeleid en ook weer op vrije voeten. De straf die hen is opgelegd is dat het tweetal zich woensdag om 20.30 uur moet melden aan het politiebureau in Zoetermeer. Tijdens de wedstrijd Nederland -Argentinië mogen zij zich niet begeven in de openbaarheid. Deze maatregel geldt tot woensdagavond 24.00 uur.

Skater gewond bij aanrijding
Naaldwijk Op dinsdag 20 juni om 11.00 uur is op de Lange Broekweg een 38-vrouw uit Naaldwijk gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer werd op haar skates aangereden door een 36-jarige automobilist uit De Lier die uit een parkeerterrein kwam rijden. Het slachtoffer is met een gebroken pols vervoerd naar het ziekenhuis.

Alcohol in het verkeer
s-Gravenzande Op woensdag 21 juni omstreeks 03.00 uur is in de van de Kasteelestraat een 24-jarige man uit s-Gravenzande aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij controle blies verdachte 420 ug/l. Het rijbewijs van verdachte is ingevorderd en hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Snelheidscontroles
Wateringen Op de Heulweg heeft op dinsdag 20 juni tussen 19.00 en 23.00 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden. In totaal 297 bestuurders zijn gecontroleerd. In totaal 27 bestuurders reden te snel en krijgen een bekeuring thuis gestuurd. De hoogstgemeten snelheid was 83 km/u waar 50 km/u is toegestaan.
Honserlersdijk Op de Vogelaer heeft op dinsdag 20 juni tussen 21.00 en 23.00 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden. In totaal 78 bestuurders zijn gecontroleerd. Hiervan reden 16 van hen te snel en krijgen een bekeuring thuis gestuurd. De hoogstgemeten snelheid was 97 km/u.

Vier jongens van 13 jaar aangehouden
Nootdorp - Dinsdag 20 juni rond 11.30 uur hebben vier 13-jarige uit Nootdorp en Den Haag bij een winkel aan het Paradeplein aanstekers gestolen en geprobeerd een ondergrondse container bij de Lange Baan in brand te steken. Het viertal heeft bekend en is doorverwezen naar Bureau Halt.

Geweld bij winkeldiefstal
Den Haag Op dinsdag 20 juni om 12:30 uur werd door personeel van een beveiligingsbedrijf in de Grote Marktstraat drie personen betrapt op winkeldiefstallen. Toen zij de mannen daarop aanspraken werden de twee beveiligers (35 en 20 jaar) door de verdachten geslagen waarna zij wisten te ontkomen. Een 19-jarige Rotterdam kon worden achterhaald en hij werd alsnog aangehouden. De mannen hadden voor 1100,-- aan kleding in een tas weggenomen bij een winkelbedrijf. De tas werd door omstanders terug gevonden en teruggegeven de kledingwinkel. Naar de identiteit van de twee gevluchte verdachten stelt de politie een nader onderzoek in.

Politie ontmantelt hennepkwekerijen
Zoetermeer Op dinsdag 20 juni om 12:40 uur werd in een woning aan de Nashruimte een hennepkwekerij aangetroffen. De politie betrad de woning ter ondersteuning van een deurwaarder die beslag kwam leggen. Hoewel er geen planten aanwezig waren werden en enkele zakken met hennepresten en een versnijder in beslag genomen. De woning werd vervolgens ontruimd. In een woning aan de Van Aalstlaan werd eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. Politieagenten kwamen poolshoogte nemen naar aanleiding van een melding over wateroverlast. In totaal werden er 574 hennepplanten, 30 assimilatielampen van 600 watt, 30 transformatoren twee afzuiginstallaties en andere voor de kwekerij benodigde apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. Bij de laatste kwekerij was er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidde tot een brandbare en zeer gevaarlijke situatie. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Fietster gewond na aanrijding
Den Haag- Een 54-jarige vrouw uit Den Haag raakte dinsdag 20 juni rond 10.00 uur gewond tijdens een aanrijding met een 29-jarige automobiliste uit Den Haag. Het slachtoffer kwam uit de Witte de Withstraat en reed richting de Piet Heinstraat toen zij op de Zoutmanstraat in botsing kwam met de automobiliste. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Slachtoffer beroofd van tas
Den Haag- Op dinsdag 20 juni rond 14.00 uur werd op de hoek Fruitweg/Dynamostraat een 40-jarige vrouw uit Den Haag door twee jongens op een scooter beroofd van haar tas. De tas werd later teruggevonden in de Spionkopstraat. De jongens waren beide getint en rond de 20 jaar oud. De bestuurder droeg een witte bodywarmer en de bijrijder een donkerbruine zomerjas. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met Politiebureau Karnebeek via tel: 0900-8844.

Motorrijder gewond
Den Haag Een 42-jarige motorrijder uit Den Haag is dinsdagavond 20 juni om 18.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Binckhorstlaan. De man botste achterop een kerende personenauto. De motorrijder werd met een gebroken heup overgebracht naar het ziekenhuis.

Dronken tegen vrachtauto
Den Haag Een 40-jarige automobilist uit Brielle is dinsdagavond 20 juni om 19.15 uur op de Erasmusweg tegen een geparkeerde vrachtwagen gebotst. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. De voorzijde van zijn auto was geheel vernield, maar de man zelf mankeerde, op enkele schaafwondjes na, niets. Aan het bureau blies de automobilist 915 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man valt uit kraan
Den Haag Bij werkzaamheden aan de bovenleiding van het spoor bij de Broekweg is dinsdag 20 juni om 8.30 uur een 37-jarige man uit Barneveld ernstig gewond geraakt. De man viel uit een rijdende kraan van 5 meter hoog. Hij is met een vermoedelijk gebroken rug en hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De Arbeidsinspectie is van het ongeval op de hoogte gesteld.

Doorrijding na ongeval
Den Haag - Dinsdag 20 juni rond 19.00 uur kreeg de politie een melding van een doorrijding na een aanrijding op de Hooikade. Getuigen verklaarden dat twee automobilisten met hoge snelheid vanaf de Mauritskade in de richting van de Hooikade reden. Een van hen kon nog net een fietser ontwijken, maar raakte wel twee geparkeerde voertuigen aan. Beide bestuurders reden door. De 21-jarige fietster uit Den Haag raakte door de uitwijkmanoeuvre van een van de automobilisten licht gewond aan haar been. Op basis van de getuigenverklaringen kon de politie een van de bestuurders, een 30-jarige Hagenaar op de Prinsessegracht traceren en aanhouden. Zijn rijbewijs in ingevorderd. De bestuurderster van het andere voertuig moet zich melden aan het politiebureau voor nader verhoor.