Inspectie Verkeer en Waterstaat


21 juni 2006: Snel informatie over Schiphol via portal

Omwonenden van de luchthaven Schiphol kunnen vanaf vandaag snel en eenvoudig informatie over de luchtvaart vinden via www.allesoverschiphol.nl. Deze website is een gezamenlijk initiatief van vijf organisaties die bij de luchtvaart op Schiphol betrokken zijn.

De betrokken organisaties zijn het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Luchtverkeersleiding Nederland, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol (CROS) en Amsterdam Airport Schiphol. www.allesoverschiphol.nl, die de vorm heeft van een portal, is een voorbeeld van de nauwere samenwerking op het gebied van communicatie tussen de betrokken organisaties. Hoezo nauwere samenwerking?

Het doel van de website is bezoekers snel naar de gevraagde informatie op de onderliggende websites te leiden. Deze beschikt dan ook over een geavanceerde zoekmachine die de bezoeker helpt snel de gewenste informatie te vinden. Er kan ook gezocht worden op thema's, bijvoorbeeld 'geluid' of 'handhaving, waarbij de portal zoekresultaten vanuit alle deelnemende websites weergeeft. Daarnaast biedt de portal in één oogopslag het laatste nieuws van alle betrokken organisaties. Omwonenden kunnen hiermee alle informatie over Schiphol vinden via 1 loket. Uit de evaluatie van het Schipholbeleid blijkt dat omwonenden van Schiphol van de luchthaven behoefte hebben aan een toegankelijke informatievoorziening over de luchtvaart op Schiphol.

Voor meer informatie over www.allesoverschiphol.nl kunt u contact opnemen met CROS,
tel. 020-4059530.

21-6-2006 Inspectie Verkeer en Waterstaat. Privacy statement