Kennisnet

Campagnes
Scholen uit Kampen en Utrecht winnaars ThinkQuest Scholier & Beroepsgericht 2006

20-6-2006

Met de website `De Ierse Kwestie' hebben leerlingen van Scholengemeenschap Pieter Zandt uit Kampen de webstrijd ThinkQuest Scholier van Kennisnet gewonnen. De hoofdprijs van ThinkQuest Beroepsgericht ging naar studenten van het Grafisch Lyceum en ROC Midden-Nederland met een website over extreme sporten. Tijdens de finale op 20 juni in Danssalon In Casa in Leiden ontvingen de hoofdprijswinnaars een cheque ter waarde van 3.000 euro.

Winnende teams & websites
De winnaars van ThinkQuest Scholier hebben een website gemaakt over het Ierse conflict tussen de protestanten en katholieken. De site is bedoeld voor havo- en vwo-leerlingen uit klas 4 t/m 6 en is gemaakt door Marco Bolle, Wilbert Kramer en Willem Balfoort onder leiding van coach Arie Ebbers. Vorig jaar namen zij ook deel aan ThinkQuest Scholier, toen wonnen zij de Speciale Prijs Journalistiek. De vakjury, die bestaat uit deskundigen op het gebied van ICT en onderwijs, vond de website knap gemaakt. "Het onderwerp is uitstekend uitgediept, bevat een goede quiz en is opvallend vormgegeven", aldus vakjuryvoorzitter Annet Kil-Albersen, voorzitter van Stichting Beroepskwaliteit Leraren (SBL).

De vakjury was onder de indruk van de website "Extreme Sports", de winnaar van ThinkQuest Beroepsgericht. "Originele navigatie, goede zoekmogelijkheden en prachtige fotografie", luidde het oordeel van de deskundigen. De website is gemaakt door Vincent de Wit (ROC Midden-Nederland) en Robin Poort (Grafisch Lyceum) onder begeleiding van Theo van der Zee. Vorig jaar wonnen Robin Poort en Theo van der Zee de hoofdprijs van ThinkQuest Docent en Student en behaalden ze de eerste prijs in 2003 met ThinkQuest Scholier.

Finale
Meer dan 200 scholieren uit het voortgezet onderwijs en studenten uit het middelbaar beroepsonderwijs waren dinsdag 20 juni aanwezig op de finale van ThinkQuest Scholier en Beroepsgericht 2006 in danssalon In Casa in Leiden. Alle websites van de 61 finalisten zijn deze dag aan bod gekomen en de prijswinnaars zijn bekend gemaakt. De vakjury heeft verder eerste prijzen, tweede prijzen, derde prijzen, speciale prijzen, coachprijs en internationaal journalistiek prijs uitgereikt. Voor leerlingen van het Gemeentelijk Gymnasium uit Hilversum was er een speciale prijs. Jan Veerbeek (teamleider), Kelly Roegies, Andrea Vendrik en Emilie Kastelijn wonnen met de website "The Sixties, a decade to remember" de prijs "Brein van Nederland", de beste website die gebruik heeft gemaakt van beelden van Het Geheim van Nederland. Alle teamleden ontvingen een digitale camera.
de redactie