Gemeente Soest

Bestemmingsplan Soesterberg Kom

Datum: 21/06/2006

Informatieavond gehouden op 19 juni

Op maandag 19 juni 2006 vanaf 19.30 uur heeft de gemeente Soest in de Vredekerk aan de Generaal Winkelmanstraat 101 te Soesterberg een informatieavond over een nieuw bestemmingsplan voor het gebied Soesterberg Kom gehouden. Het plangebied wordt begrensd door de Amersfoortsestraat, gemeentegrens, Kampweg, Kamerlingh Onneslaan en Oude Tempellaan. De inwoners van dit gebied worden uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Bestemmingsplan

Met het nieuwe bestemmingsplan wordt een ruimtelijk kader vastgesteld om gewenste ontwikkelingen in het gebied mogelijk te maken en ongewenste en schadelijke ontwikkelingen tegen te gaan. Het nieuwe bestemmingsplan wordt ook publieksvriendelijker gemaakt. Een gedetailleerde kaart met duidelijke bestemmingen vergroot het gebruiksgemak van het bestemmingsplan.

In Soesterberg staat de (her)ontwikkeling van het centrum op stapel, waaronder Dorpsplein, Rademakerstraat en Evenemententerrein. Het bestemmingsplan biedt binnen randvoorwaarden ruimte voor deze ontwikkelingen. Voor het overige zijn bestaande functies in het nieuwe plan gedetailleerd vastgelegd en afgestemd op de actuele inzichten.

Informatieavond

Tijdens de informatieavond was er na een algemene toelichting op het plan gelegenheid tot het stellen van vragen aan de opstellers van het plan. Na afloop kon een formulier worden meegenomen waarop reacties kunnen worden aangegeven.

U kunt online ook een reactie geven: Reactie formulier.

Het formulier moet vóór 27 juli 2006 worden ingediend bij de gemeente Soest. Het is ook mogelijk het bestemmingsplan in te zien bij de gemeente, de bibliotheek in Soest en het Dorpshuis Burgstede (Dorpsplein 17, Soesterberg).

Vervolg procedure

Na afloop van de inspraakprocedure worden alle reacties verwerkt en met een advies voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Het college zal hierover een besluit nemen, dat daarna wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Indien de gemeenteraad het met het college eens is, kan het plan gereedgemaakt worden voor de zogenaamde eerste tervisielegging.

Het streven is om dit te laten plaatsvinden in het voorjaar 2007. Met deze eerste tervisielegging start de formele procedure rond het bestemmingsplan.

Hierover informeren wij u te zijner tijd.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer