Stichting Wakker Dier

Wakker dier viert begin zomer en tracteert bloemendaalse jeugd op veggiedog Persbericht - 21 juni 2006

De allereerste officiële zomerdag viert Stichting Wakker Dier dit jaar met een feestelijk bezoek aan de Hartenlustschool in Bloemendaal, waar leerlingen worden getrakteerd op een originele "veggiedog". De veggiedog is een vegetarische, gezonde variant op de traditionele Amerikaanse hotdog. Wakker Dier zal tussen 14:00-15:00u op het schoolplein van de Hartenlustschool met de veggiedog-kar staan.

Steeds meer mensen maken de keus om af en toe of altijd vegetarisch te eten: het aantal vegetariërs nam in twee jaar tijd met bijna eenderde toe en jaarlijks stijgt de verkoop van vleesvervangers met zo'n 25%. Toch associëren sommige mensen vegetarische producten nog altijd met smakeloze tofublokjes en kikkererwten. Onterecht, want er ligt de laatste jaren een keur aan gevarieerde vleesvervangers in vrijwel iedere supermarkt.

"Onbekend maakt onbemind" zegt het spreekwoord niet voor niets en daarom laat Wakker Dier de veggiedog proeven. Als heel Nederland kan proeven hoe lekker, gemakkelijk én gezond diervriendelijke vegetarische producten kunnen zijn, raken ze misschien geïnspireerd thuis ook eens wat vaker diervriendelijk te variëren en iets plantaardigs op het menu te zetten. Bij eerdere vegetarische proeverijen reageerde het publiek altijd in groten getale erg enthousiast en in positieve zin verrast.