Gemeente Haaksbergen

Laatste kans vergoeding asbestsanering

Van 22 mei tot en met 30 juni 2006 hebben eigenaren van asbestwegen en erven in Goor en omgeving dus ook in Haaksbergen - een laatste gelegenheid zich aan te melden voor de saneringsregeling asbestwegen. Ook eigenaren die twijfelen of er asbest in de weg of het erf aanwezig is wordt gevraagd zich te melden. De staatssecretaris biedt deze laatste kans voor Goor en omgeving na kennisname van het gezondheidsonderzoek dat in november 2005 in Twente is gehouden, waaruit bleek dat mensen zijn overleden als gevolg van blootstelling aan asbest in wegen en erven.

Niet-aanmelden

Na 30 juni 2006 kunnen eigenaren die asbest in hun wegen of erven hebben zitten strafrechtelijk vervolgd worden. Bovendien draaien zij zelf op voor de kosten van sanering.

Vervolg

Alle opgegeven locaties worden getoetst aan de criteria van de saneringsregeling. Voldoen ze hieraan dan vindt bodemonderzoek plaats en komen ze mogelijk in aanmerking voor sanerende maatregelen. Het bodemonderzoek vindt plaats in 2006/2007. Daadwerkelijke sanering vindt plaats tussen 2007 en 2010. Het Rijk betaalt het onderzoek en de eventuele sanering.

Aanmelden

Wie een locatie wil melden en in aanmerking wil komen voor de saneringsregeling kan van 22 mei tot en met 30 juni tijdens kantooruren terecht in het (nieuwe) gemeentehuis van de Hof van Twente in Goor. Aanmelden kan digitaal maar ook via het landelijk meldpunt op http://www.meldasbest.nl.