Politie Zuid-Holland-Zuid

21/06 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 21-06-2006 o Persberichten District II

JOYRIDING
GORINCHEM - Drie jongens van 15 en 14 jaar uit Gorinchem en een 14-jarige uit Hellouw zijn door politieagenten aangehouden wegens joyriding. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 20 juni 2006 omstreeks 08.50 uur op het Sint Jorisplein in Gorinchem. Na een melding gingen politieagenten op zoek naar de auto en troffen deze aan. De drie inzittenden werden aangehouden. De 15-jarige jongen verklaarde dat hij stiekem de auto van zijn moeder had meegenomen en dat hij met zijn twee vrienden naar school wilde rijden. Na verhoor zijn de drie jongens heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GEEN RIJBEWIJS
GORINCHEM Agenten hebben een 25-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij reed op woensdag 21 juni 2006 rond 00.55 uur in een auto over de Banneweg in Gorinchem. Bij zijn controle gaf de 25-jarige eerst een valse naam op. Later bleek dat hij de valse naam opgaf omdat hij geen rijbewijs heeft.

GEVALLEN
GORINCHEM Een 13-jarige jongen uit Nederhemert is met zijn hoofd op de trottoirband gevallen. Hij liep hierbij hoofdletsel op. De politie begeleidde de ambulance naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Daar moet onderzoek uitwijzen of het slachtoffer inwendig letsel heeft. De jongen fietste met klasgenoten op woensdagmorgen 21 juni 2006 over de Kleine Haarsekade in Gorinchem. Bij het inhalen tikte hij een andere klasgenoot op haar rug. De trappers van deze fietsster raakte in het voorwiel van de 13-jarige waardoor deze viel.

BEDREIGING
PAPENDRECHT Voor bedreiging hebben agenten twee verdachten aangehouden. Ze bedreigden op dinsdagavond 20 juni 2006 een 38-jarige vrouw uit Papendrecht. Dat gebeurde op de Goudenregenstraat in Papendrecht. De politie stelde direct een onderzoek in en de aanhoudingen gebeurden bij het woonadres van een van de verdachten. De twee mannen zijn 19 en 38 jaar en komen uit Papendrecht. De oorzaak van de bedreiging ligt in de familiesfeer.