Politie Zuid-Holland-Zuid

21/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 21-06-2006 o Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Een rijverbod van twee uur heeft een 22-jarige autobestuurder uit Dordrecht gehad. Hij reed op dinsdagavond 20 juni 2006 over de Kilwijkstraat in Dordrecht. Controle wees uit dat de man een te hoog promillage had door alcoholgebruik.

DORDRECHT Op de Adelaarstraat in Dordrecht hebben politiemensen een 43-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij had alcoholische drank op maar bestuurde toch een auto. De aanhouding gebeurde op woensdag 21 juni 2006 omstreeks 00.15 uur. Hij kreeg een rijverbod. Rond 01.30 uur zagen agenten dat de man ondanks het rijverbod weer in zijn auto reed, nu over de Singel. Ze hielden de verdachte weer aan.

DORDRECHT Agenten hebben op de Spuiweg in Dordrecht een 28-jarige automobilist uit Dordrecht gecontroleerd. Hieruit bleek dat de man door alcoholgebruik een te hoog promillage had. De politiemensen namen de 28-jarige man op woensdag 21 juni 2006 rond 00.20 uur mee naar het bureau.

DORDRECHT Een 37-jarige autobestuurder uit Dordrecht is aangehouden voor rijden onder invloed. Dat gebeurde op woensdag 21 juni 2006 rond 03.00 uur. De verdachte reed in een auto over de Jasmijnstraat in Dordrecht.

AUTO IN BRAND
DORDRECHT - Op dinsdagmorgen 20 juni 2006 omstreeks 11.45 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen dat er op de Stationsweg in Dordrecht een auto in brand was geraakt en dat er mogelijk nog mensen in zouden zitten. Toen politieagenten ter plaatse kwamen bleek dat de 29-jarige bestuurster uit Dordrecht en haar twee kinderen reeds uit de auto waren. De brandweer bluste de brand die bij de motor was ontstaan. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Wel waren de vrouw en haar kinderen erg geschrokken.

ONGEVAL
DORDRECHT Een 59-jarige automobiliste uit Dordrecht is na een ongeval overgebracht voor verder onderzoek naar het ziekenhuis in Dordrecht. Ze had last van haar borstkas. De vrouw reed op dinsdagmiddag 20 juni 2006 in haar auto vanuit het Damplein in Dordrecht in de richting van de Elzenlaan. Op de kruising met de Gravensingel gaf ze waarschijnlijk geen voorrang aan een auto die van rechts kwam. De twee autos bosten en het voertuig van de 59-jarige kwam tot stilstand tegen een brievenbus.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Een 15-jarig meisje uit Dordrecht en een 20-jarige man uit Dordrecht zijn op dinsdagmiddag 20 juni 2006 aangehouden voor winkeldiefstal. Personeel van een schoenwinkel aan de Voorstraat in Dordrecht controleerde een tas en daar zat een zojuist gestolen paar schoenen in. Agenten namen de verdachten mee naar het bureau.

DOOR HET ROOD
DORDRECHT Uiteindelijk hebben agenten een 18-jarige jongeman uit Papendrecht aangehouden op de Stooplaan in Dordrecht. Ze zagen dat hij op dinsdagmiddag 20 juni 2006 met zijn brommer door het rode verkeerslicht reed bij de Oranjelaan in Dordrecht. Vervolgens stopte de 18-jarige niet maar reed vlug weg. Op de Stooplaan zette de politie de bromfietser aan de kant.

MATRAS IN BRAND
DORDRECHT Een brand in een woning aan de Giessenmondestraat in Dordrecht is begonnen bij de matras. De melding van de brand kwam binnen op dinsdagmiddag 20 juni 2006. De brandweer bluste direct het vuur. Agenten vonden de 44-jarige bewoner voor de deur. Hij was waarschijnlijk onder invloed van alcohol en mogelijk binnen met vuur bezig geweest.

RUZIE
DORDRECHT Na een ruzie hebben agenten drie mensen aangehouden. De politiemensen gingen op dinsdagavond 20 juni 2006 naar de J.J.A. Goeverneurstraat in Dordrecht. Daar had een groep mensen een conflict. Het bleek te gaan om een conflict tussen buren over een tuin. De agenten zagen dat een 29-jarige vrouw uit Dordrecht een ruit vernielde en een 40-jarige man uit Dordrecht stond met een stuk ijzer in zijn hand. Ook hielden agenten een 33-jarige man uit Dordrecht aan omdat men aangifte van mishandeling tegen hem deed.

VERNIELING EN MISHANDELING
DORDRECHT Agenten hebben drie aanhoudingen verricht. De drie hadden op de Riouwstraat in Dordrecht bij een pand een regenpijp vernield. Een 40-jarige bewoner zei hier wat van en deze kreeg klappen. Agenten gingen op dinsdagavond 20 juni 2006 naar de melding en vonden met hulp van getuigen de verdachten op de Toulonselaan. Het gaat om een 16-jarig meisje uit Dordrecht en twee jongemannen van 17 en 18 jaar uit Dordrecht.

TELEFOON
DORDRECHT Een 26-jarige man uit Dordrecht heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn telefoon. Volgens de man stalen twee mannen de telefoon op dinsdagavond 20 juni 2006. Dat gebeurde in het Weizigtpark in Dordrecht. De man ging hierna naar het bureau.

MES
DORDRECHT Agenten hebben twee jongens van 15 jaar uit Dordrecht aangehouden. Agenten zagen op dinsdagavond 20 juni 2006 dat de ene nogal verhit liep met een mes in zijn hand. Hij gaf dat korte tijd later aan de andere jongen die het mes verstopte onder zijn shirt. De aanhoudingen gebeurden op de Spuiboulevard in Dordrecht.

GESLAGEN
ZWIJNDRECHT Een 16-jarige jongen uit Zwijndrecht is aangehouden. Een 15-jarige jongen uit Zwijndrecht vertelde aan een agent dat de verdachte hem had geslagen. Hierdoor had de 15-jarige een opgezwollen oog. Het incident gebeurde op de Beethovenlaan in Zwijndrecht. Het slachtoffer stond daar op dinsdagmiddag 20 juni 2006 met vrienden. De verdachte kwam langs en sloeg de 15-jarige. Reden hiervoor is een ruzie die al enige tijd gaande is.