Gemeente Voorschoten

Persberichten - Fotowedstrijd onder jongeren
Uitgebracht op: woensdag 21 juni 2006

Ben je in het bezit van een digitale camera of een mobiel met camera? Laat daar dan mee zien wat jij kunst vindt. Voor kinderen vanaf 6 jaar en jongeren tot en met 16 jaar is er een fotowedstrijd, waarin het kijken naar kunst centraal staat. De wedstrijd is een van de activiteiten van het Weekend van Voorschoten. Deelnemers maken kans op een digitale camera van Canon, of een van de vele andere prijzen.

De bedoeling is dat de jeugdige fotografen laten zien wat volgens hen kunst in Voorschoten is, aan de hand van een zelfgemaakte foto. Het kan daarbij gaan om een afbeelding van een gebouw of een beeld. Maar ook om iets totaal anders, zolang het in de ogen van de fotograaf maar om kunst in Voorschoten gaat.

Een vakjury en een publieksjury geven een oordeel over de ingezonden fotos. De twintig beste fotos worden tijdens het Weekend van Voorschoten opgehangen in de evenementenhal. Na afloop van de wedstrijd krijgen de twintig eigenaren hun foto ingelijst terug.

Om deel te nemen aan de fotowedstrijd dienen de jeugdige fotografen voor 1 september 2006, hun foto, onder vermelding van naam, adres, leeftijd en telefoonnummer, te sturen naar: info@hetweekend.nl. Vermeld ook de plaats van opname en het type camera / mobiele telefoon dat is gebruikt.

Per deelnemer kan één foto worden ingezonden. Alleen een eigen opname vrij van rechten wordt geaccepteerd. Vanzelfsprekend wordt aanstootgevend materiaal niet geaccepteerd. Kijk voor meer informatie en de uitgebreide voorwaarden op www.hetweekend.nl

Het Weekend van Voorschoten vindt plaats van 8 t/m 10 september. De gemeente Voorschoten ondersteunt dit driedaagse evenement zowel financieel als organisatorisch. De organisatie van de fotowedstrijd is in handen van het Weekend van Voorschoten en is mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO Bank en Canon.


- einde bericht -