Ingezonden persbericht


persbericht

Toshiba TEC en Automaten Centrale slaan handen ineen

Naadloze koppeling tussen Instore vending machines en Toshiba TEC POS oplossing

Amersfoort, 21 juni 2006 - TOSHIBA TEC Europa, toonaangevend leverancier van informatie­systemen voor retail en industrie, heeft een koppeling gerealiseerd met de Instore vending oplossing van Automaten Centrale Noord-Oost B.V. Dit leidt tot een volledige integratie van diverse winkel automatiseringssystemen. Dankzij deze koppeling is het nu mogelijk om bijvoorbeeld de voorraad van de automaat en die van de winkel in één systeem weer te geven. De oplossing werd onlangs geïmplementeerd in een supermarkt in Nuenen.

De retailmarkt is volop in beweging en op zoek naar oplossingen die bijdragen in de vermindering van de operationele kosten en tevens de bedrijfsprocessen verbeteren. Automaten Centrale levert nieuwe concepten die hiertoe bijdragen. Reeds bij 250 supermarkten zijn de self-service-point automaten van Automaten Centrale operationeel. Deze vending machines bieden de mogelijkheid tot uitbreiding van het assortiment en verruiming van de service aan de klant, zonder daarmee het afrekenen aan de kassa of de medewerkers bij de servicebalie te belasten.

Touchscreen shopping

Nieuwe, moderne supermarkten zijn aan de voorkant uitgerust met uitgifteautomaten waar bijvoorbeeld cartridges, scheerartikelen, batterijen, strippenkaarten, postzegels en tabaksartikelen worden uitgegeven. De manier waarop deze artikelen gekocht worden is nieuw, namelijk via "touchscreens" elders in de winkel. Het concept is: kiezen, betalen en ophalen.

Doordat er nu een koppeling is met de software van Toshiba TEC is alles geïntegreerd in één systeem. Hiermee voorkom je dus dat talloze systemen naast elkaar beheerd en onderhouden dienen te worden. De hard- en software van Toshiba TEC draagt zorg voor een volledig samengaan van talloze winkelprocessen zoals voorraadbeheer, financieel beheer en prijsbeheer.

"Nadat onder andere de koppeling tussen emballageautomaten en de TOSHIBA POS oplossing was gerealiseerd, was de volgende logische stap een koppeling te vervaardigen met de Instore vending machines", aldus Gerard Pruijn, Commercieel Directeur Toshiba TEC Nederland. "De afgelopen maanden is dan ook met verschillende partijen hard gewerkt om de koppeling te realiseren, met als resultaat dat met elke in Nederland actieve leverancier een koppeling beschikbaar is."

Over TOSHIBA TEC

TOSHIBA TEC Europe is een toonaangevende producent van informatiesystemen voor de retail en de industrie. Haar productontwikkeling is erop gericht te anticiperen en in te spelen op potentiële behoeften van klanten. Dat resulteert in producten die de eindgebruiker een grote toegevoegde waarde opleveren.

TOSHIBA TEC Europe is leverancier van totaaloplossingen: van consulting en systeemontwerp tot systeeminstallatie, bediening en onderhoud van point-of-salesytemen (POS), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen.

TOSHIBA TEC Corporation heeft een wereldwijde omzet van 355 miljard yen en telt 58 kantoren die samen meer dan 13 000 mensen tewerk stellen. TOSHIBA Corporation is de meerderheidsaandeelhouder van TOSHIBA TEC, en biedt het de ondersteuning van een toonaangevende wereldwijde organisatie met een sterke aanwezigheid in vier continenten.

Voor meer informatie: http://www.toshibatec-eu.nl

Over Automaten Centrale Noord-Oost B.V.

Automaten Centrale Noord-Oost B.V. is ruim 35 jaar een specialist op het gebied van verkoopautomaten in Nederland. Het bedrijf importeert, verkoopt en onderhoudt een breed scala aan verkoopautomaten. De unieke samenwerking met WurliTzer uit Duitsland heeft het bedrijf landelijke bekendheid gegeven. In het assortiment bevinden zich onder andere automaten voor: zoetwaren en aanverwante artikelen, non-food, frisdranken, diepvriesproducten, tabak en aanverwante artikelen, warme dranken, vers producten en diepvries producten.

Voor meer informatie: http://www.automatencentrale.nl



Ingezonden persbericht