Politieberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 21-06-2006

Vuurwapen op zak

AMERSFOORT- Op dinsdag werd een man met een nepvuurwapen aangehouden. Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie de melding dat een man met een vuurwapen zou rondlopen in een opvangcentrum aan de Kleine Haag. Agenten gingen gekleed in kogelwerende vesten naar het pand en troffen de 49-jarige man (woonplaats onbekend) aan. Hij had een nepvuurwapen in zijn broeksband zitten. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Agressie na verkeerstwist

AMERSFOORT- Op de Industrieweg werd een man aangehouden nadat hij geweld had gebruikt na een verkeerstwist. Omstreeks 17.30 uur reden twee automobilisten over de Industrieweg. Een 52-jarige automobilist uit Amersfoort ergerde zich aan het weggedrag van een 21-jarige automobilist uit Amersfoort en gebaarde naar hem. De 21-jarige man werd hierop boos en gooide een pot gel tegen de auto van de 52-jarige man. De twee reden toen achter elkaar aan en er ontstond een kleine aanrijding. De 21-jarige man stapte vervolgens uit en gaf de 52-jarige man enkele stompen in zijn gezicht. Dit werd gezien door een agent en de geweldpleger werd direct aangehouden.

Inbraak in auto

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto. Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een auto aan de Trosjespeergaarde. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen een 24-jarige man uit Litouwen achter een auto aan. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een man aanhouden omdat hij teveel gedronken had. Omstreeks 03.20 uur werd de 20-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd op de Hogeweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 595 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Aangepaste openingstijden politiebureaus in Eemland zuid

Amersfoort/Leusden/Woudenberg - In verband met de zomerperiode zijn de openingstijden van politiebureau Leusden en het servicepunt in Amersfoort noord gedurende de vakantieweken aangepast. Vanaf 7 juli t/m 20 augustus is bureau Leusden geopend op maandag, woensdag en vrijdag, van 08.30 uur tot 12.30 uur. Het Servicepunt Amersfoort noord (Emiclaer) is deze weken gesloten.

De normale openingstijden zijn:

· Servicepunt Noord in Emiclaer: maandag t/m donderdag geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 13.30 uur tot 21.30 uur

· Bureau Leusden: geopend van maandag t/m donderdag van 08.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdag van 13.00 uur tot 21.00 uur

Het districtsbureau Amersfoort in het centrum blijft gewoon 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend voor publiek. Het politiebureau Woudenberg heeft in de zomermaanden eveneens geen gewijzigde openingstijden en blijft geopend op maandag van 13.30 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 13.30 uur tot 16.00 uur.