Centraal Beheer Achmea lanceert inspiratieboek over uitvaart

Lensink van berkel comm.

Persbericht

Centraal Beheer Achmea lanceert inspiratieboek over Uitvaart

Apeldoorn, 21 juni 2006 - Weet u partner of familie wat uw wensen zijn voor uw uitvaart? Voor veel mensen is het bespreken van de eigen uitvaart geen geliefd gespreksonderwerp. Reden voor Centraal Beheer Achmea om dit onderwerp luchtig bespreekbaar te maken door middel van een inspiratieboek Uitvaart. Dit boek bevat tientallen ideeën, tips en wetenswaardigheden.

In het inspiratieboek worden alle mogelijkheden besproken voor een persoonlijke uitvaart, de keuze van bloemen, muziek, van bijzondere grafstenen tot het laten maken van persoonlijke gedichten. maar ook wensen van bekende Nederlanders en voorbeelden van begrafenissen van BN-ers worden beschreven.

Tegenwoordig kan en mag bijna alles. Ook in Nederland kan je bijvoorbeeld begraven worden in de vrije natuur, gewoon onder een boom of naast een bijzondere struik. Nabestaanden mogen desgewenst zelf het graf graven.
De as van een geliefde kan gebruikt worden als verf in een schilderij of verwerkt worden in een juweel. Bij het vervoer denk je vaak een traditionele rouwwagen maar een rouwcaravan voor achter je eigen auto is ook te huur, zelfs een rouwboot is mogelijk. Daarnaast zijn kosten voor allerlei zaken en belangrijke websites in het inspiratieboek 'Uitvaart' opgenomen.

Alle persoonlijke wensen kunnen worden opgeschreven in het inspiratieboek op een handig dubbel wensenlijstje. Op die manier weet een nabestaande precies wat je wilt en jij wat je dierbare wilt.
Dat kan een grote steun zijn voor de nabestaanden, die het op dat moment moeilijk genoeg zullen hebben.

Het inspiratieboek met een winkelwaarde van 14,95 euro is gratis op te vragen op www.centraalbeheer.nl/uitvaart.

Over Centraal Beheer Achmea
Centraal Beheer Achmea is onderdeel van Centraal Beheer Achmea en verzorgt onder andere pensioen-, levens- en schadeverzekeringen en levert financiële diensten aan particulieren.