Gemeente Vlaardingen


De Vlaardingse UITblinker

De Vlaardingse UITblinker is een jaarlijkse prijs voor de Vlaardingse horeca van de gemeenteraad. De raad heeft de prijs in 2004 ingesteld als stimulans voor de lokale horeca om positief bij te dragen aan de sociale samenhang in de stad.

Wie kan winnen?

Elk Vlaardings horecabedrijf dat iets extra's voor zijn gasten doet, kan de prijs winnen. Bijvoorbeeld door speciale of spraakmakende activiteiten te organiseren. Of iets anders te doen dat bijdraagt aan een bruisend horecaleven in Vlaardingen. Voorwaarden zijn uiteraard dat het bedrijf voldoet aan de veiligheidsvoorschriften en alle vergunningen in orde heeft.

Samen met de Vlaardingers

Elk jaar vraagt de jury de Vlaardingers om zijn of haar favoriete horecabedrijf aan te melden en te vertellen waarom dit bedrijf zo bijzonder is. Aanmelden kan via deze website of via de speciale briefkaarten die tijdens de actieperiode in de horecagelegenheden te vinden zijn. De jury kiest een aantal genomineerden en vervolgens de winnaar. De jury bestaat uit vier raadsleden, de burgemeester, een vertegenwoordiger van de lokale pers en de VVV.

Wat krijgt de winnaar?

De prijs bestaat uit een wisseltrofee van glaskunstenares Marjon Hoogendijk. Deze wordt jaarlijks uitgereikt op de laatste maandagavond in januari. De winnaar mag de trofee een jaar lang in huis houden en kan rekenen op belangstelling van pers, collega-ondernemers en publiek.

Nog wat bijzonderheden

* De Vlaardingse UITblinker wordt ondersteund door Koninklijk Horeca Nederland, afdeling Vlaardingen.

* In 2004 won uitgaansgelegenheid De Salon De Vlaardingse UITblinker. In 2005 was de trofee voor restaurant HARD Times.
* Vlaardingen is een van de weinige gemeenten in Nederland die een prijs heeft voor de lokale horeca.