Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Persberichten 21 juni 2006

Regio, 21-06-2006

Persberichten Zwolle

van Dinsdag 20-jun-2006 07:00 uur

tot Woensdag 21-jun-2006 06:59 uur

Door: Jan Thijs van Hemmen

Piket: Jan Thijs van Hemmen, 038-4963891


---


---

Getuigenoproep

Vorkheftruck gestolen

Zwolle Vanaf het terrein van een benzinestation aan de Heinoseweg is in de periode tussen zondagochtend 11.30 uur en maandagochtend 11.00 uur een vorkheftruck ontvreemd. De politie roept personen die informatie kunnen geven over deze diefstal op zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding auto en fiets

Zwolle Op de Oosterlaan heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden met een 20-jarige automobilist uit Dronten en een 32-jarige fietser uit Zwolle. De fietser sloeg op de Oosterlaan af en liep de tegemoetkomende auto hierbij niet voorgaan. De fietser werd met kneuzingen en schaafwonden naar het ziekenhuis vervoerd.

Automobilist onder invloed

Zwolle Een 26-jarige automobilist uit Oldebroek is dinsdagnacht aangehouden op de Burgemeester van Roijensingel voor rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse 625 ug/l. Hierop kreeg hij een proces-verbaal, een rijverbod van zeven uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Inbraak in bedrijf

Zwolle Bij een bedrijf aan het Molenland is dinsdagnacht ingebroken. Men kwam binnen door een ruit te forceren. Voor zover bekend werd er niets buitgemaakt.

Winkeldief aangehouden

Zwolle In een winkel aan de Vechtstraat is dinsdagmiddag een 55-jarige winkeldief aangehouden. De man, die voor die winkel al een winkelverbod bleek te hebben, had drank uit de winkel weggenomen zonder deze af te rekenen. Hij werd ingesloten op het bureau.

Rood licht controle

Zwolle Op de kruising Van Karnebeekstraat en Burgemeester Van Roijensingel is dinsdagochtend een rood licht controle gehouden. Zeven personen, die door het rode verkeerslicht reden, kregen hiervoor een proces-verbaal.

Persberichten Deventer e.o.


---


---

Eenzijdige aanrijding scooterrijder

Deventer Op dinsdagavond tegen 21.00 uur is een 19-jarige scooterrijder uit Deventer op het fietspad bij het Goudriaanpad de macht over het stuur verloren. De man kwam hierdoor ten val en gleed eerst tegen het trottoir en vervolgens de bosjes in. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Heling

Deventer Op dinsdagmiddag rond 14.30 uur is op de Weseperstraat een 17-jarige Deventenaar aangehouden. De jongen had een gestolen telefoon gekocht en werd aangehouden terzake heling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Burenruzie

Deventer Op maandagavond rond 21.15 uur is op de Roessinksweg onenigheid ontstaan tussen een aantal buren. Een 54-jarige man uit Deventer en een 38-jarige man uit Deventer kregen woorden en uiteindelijk werden er bedreigingen over en weer geuit. De 38-jarige man heeft vervolgens een ruit van de woning van de 54-jarige man vernield. De 38-jarige Deventenaar heeft aangifte gedaan van bedreiging en vernieling.

Uitslaande brand in flat

Vrouw raakt gewond na sprong vanaf balkon

Deventer Op woensdagochtend om 05.20 uur is er in een flat aan de Willem van Mechelenstraat brand uitgebroken. Een 37-jarige vrouw uit Deventer is om het vuur te ontvluchten vanaf het balkon van haar woning, op de tweede etage, naar beneden gesprongen. De vrouw liep hierbij verwondingen op aan haar enkels en rug. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De hond van de vrouw heeft de brand niet overleefd.

Meerdere woningen zijn ontruimd. De buurtbewoners werden opgevangen in een buurthuis aan de Van Blankenheimstraat. De brand is door de brandweer geblust. Het is nog onbekend wat de oorzaak is van de brand. Er is een onderzoek ingesteld. In één van de woningen werd een hennepplantage aangetroffen. Deze zal worden ontruimd door de politie.

Overlast van de dronkenschap

Deventer Op dinsdagochtend rond 11.00 uur is een 40-jarige man uit Deventer aangehouden wegens openbare dronkenschap. Hij is ter ontnuchtering op het bureau ingesloten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Illegale werknemer aangetroffen

Deventer Bij een bedrijf aan de Rielerweg is dinsdag bij een controle een illegale werknemer aangetroffen. Een 23-jarige man uit Turkije zonder verblijfsvergunning was op dat moment aan het werk in het bedrijf. Daarnaast werden in het pand nog vier illegaal in Nederland verblijvende mannen aangetroffen. Deze drie Bulgaren van 19, 41 en 55 jaar en een Turkse man van 26 jaar werden ingesloten. Tegen het bedrijf zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Open huis politiebureau Erasmusstraat

Deventer - Eind mei heeft het politiebureau aan de Boxbergerweg haar deuren gesloten en heeft het team dat in het bureau gehuisvest was haar intrek genomen in het nieuwe bureau aan de Erasmusstraat. De officiële opening van het nieuwe bureau vindt plaats op dinsdag 27 juni 2006. Op woensdag 28 juni volgt een Open huis voor alle wijkbewoners.

Nieuwe naam

Met de verhuizing van de Boxbergerweg naar de Erasmusstraat kon de naam van het team, team Boxbergerweg, uiteraard niet blijven bestaan. Met de keuze voor de nieuwe naam hebben we geprobeerd een meer algemene naam te bedenken die wel het werkgebied goed weergeeft. De naam is daarom geworden team Deventer-Noord/Diepenveen.

Open huis

Op woensdag 28 juni van 14.30 tot 17.00 uur wordt het nieuwe bureau opengesteld voor alle bewoners van de wijk. Naast de mogelijkheid om het bureau te bezichtigen worden er die middag diverse demonstraties gegeven door de hondengeleiders en moutainbikers van het team.

Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland


---


---

Tractor rijdt fietser aan

Rouveen Op dinsdagmiddag vond aan de Stadsweg een aanrijding plaats tussen een tractor en een fietser. De tractorbestuurder, een 16-jarige jongeman uit Rouveen, reed over de Stadsweg en raakte bij het inhalen fietser, een 68-jarige man uit IJhorst. De man viel van zijn fiets en vermoedelijk raakte het stuur van de fiets hierbij de man in de buikstreek. De man werd met ernstige verwondingen door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De tractorbestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een tractorrijbewijs.

Rijden zonder helm op bromfiets

Steenwijk Aan de Vendelweg werd op dinsdagavond een 17-jarige man uit Steenwijk staande gehouden omdat hij op zijn brommer reed zonder helm. Volgens de bestuurder reed hij op een snorfiets. De zogenaamde snorfiets was niet voorzien van gele stickers maar uit de typegoedkeuring bleek het toch om een bromfiets te gaan. De bromfiets was niet verzekerd en werd hierop op het bureau gestald.

Persberichten Salland


---


---

Geen bijzonderheden.

Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen


---


---

Verkeerstoezicht

Ommen Het bikersteam van de politie controleerde dinsdag tijdens de weekmarkt op verkeersgedrag in het centrum. Op het 11 April Plein, de Markt en De Hagen werden 12 bekeuringen uitgeschreven voor foutief parkeren.

Persberichten Kampen e.o.


---


---

Man in brommobiel rijdt op N50

Kampen Op de Rijksweg N50 reed op dinsdagmiddag een 83-jarige man uit Zwolle in een brommobiel. De man werd bij het knooppunt Hattemerbroek aan de kant gezet. De man bleek zich van geen kwaad bewust te zijn. De man had geen geldig bromfietscertificaat en zijn rijbewijs bleek ongeldig te zijn verklaard. De man werd samen met zijn brommobiel door de sleepdienst thuis afgezet.

Koperdraad gestolen

Kampen Bij een school aan de Dr. Damstraat werd ergens tussen 10 en 20 juni een paar honderd meter koperdraad weggenomen. Het draad werd van het dak af gesloopt.

Man verbrandt afval waaronder asbest en autobanden zonder vergunning

Wilsum Op dinsdagavond kreeg de politie een melding dat aan de Dorpsweg afval verbrand werd. Een 55-jarige man uit Wilsum bleek geen brandvergunning te hebben. Ook had de man geen melding gemaakt van het afval verbranden. De brandweer heeft de brand geblust. Bij controle bleek dat er ook banden en stukken asbest werden verbrand. Een proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.