Politieberichten stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht, 21-06-2006

Twee jongeren aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond twee personen aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie een melding dat een jongen bij het zien van de politie een scooter had gedumpt. Op weg naar de melding kreeg de politie via een getuige te horen dat de jongen met de scooter in de richting van het winkelcentrum Overkapel liep.

De agenten zagen de jongen lopen en controleerden hem. Op dat moment kwam een 15-jarige vriend van hem aanlopen en wilde zich met de controle bemoeien. Nadat hem meerdere malen was gevraagd zich te verwijderen waar hij geen gevolg aan gaf - werd hij aangehouden. Hierop werd gereageerd door een derde persoon een

18-jarige man uit Utrecht die in gevecht raakte met één van de agenten. Uiteindelijk kon de jongen van de scooter vluchten en werd de 18-jarige man aangehouden.

Later op de avond kreeg de politie een melding van een brand op het winkelcentrum Overkapel. Ter plaatse trof de politie een scooter aan die in de brand stond. De brandweer bluste de brand en kon voorkomen dat de overkapping vlam vatte. Rond 23.15 uur kwam een derde melding binnen. Jongeren zouden een ruit hebben vernield van een van de winkels en een brandbare vloeistof naar binnen hebben gegooid. De politie onderzoekt in samenwerking met betrokken partners wie verantwoordelijk is voor de ongeregeldheden. Getuigen kunnen zich melden bij het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT In een woning aan de Royaards van den Hamkade heeft de politie dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Rond 02.40 uur kreeg de politie een melding van wateroverlast bij een woning aan de Royaards van den Hamkade. Ter plaatse zagen agenten dat het water langs de kozijnen naar beneden stroomde. Nadat de voordeur was geforceerd, werd in de woning in meerdere kamers een hennepkwekerij aangetroffen.

In totaal werden 514 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de plantage.

Man met gestolen scooter aangehouden

UTRECHT Maandagmiddag 19 juni hield de politie een 18-jarige Utrechter aan die op een gestolen scooter reed.

Om 16.55 uur zagen agenten de man rijden over het fietspad langs de Carnegiedreef. Hij droeg geen helm en de bromfiets was niet voorzien van een verzekeringsplaatje. Toen de bestuurder de agenten zag, gooide hij zijn scooter neer en vluchtte het park De Gagel in.

Na een korte achtervolging kon hij daar worden aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. De scooter bleek te zijn gestolen. De politie doet verder onderzoek of de man de scooter zelf heeft gestolen of dat er sprake is van heling. In ieder geval kreeg hij alvast drie bekeuringen voor het rijden zonder helm, zonder verzekering en zonder bromfietscertificaat.

Poging insluiping

UTRECHT Op dinsdag 20 juni wist een getuige een insluiping te voorkomen.

Rond 17.20 uur zag een getuige dat een man op een binnenterrein aan de Van Vollenhovenlaan liep. Hij zag dat de man aan meerdere poortdeuren voelde, kennelijk om te kijken of deze afgesloten waren. Vervolgens stapte de verdachte de tuin van een woning in, keek schichtig om zich heen en liep in de richting van een openstaande keukendeur. De getuige gaf daarop een schreeuw, waarop de verdachte er vandoor ging. De getuige belde de politie en gaf hen een signalement van de verdachte.

Een politieman zag de verdachte rond 19.15 uur op de Van Sijpesteijnkade lopen. De verdachte, een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden en voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Steekpartij

UTRECHT Op dinsdag 20 juni raakte een man gewond bij een steekpartij.

Rond 19.00 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Van Vollenhovelaan stekende bewegingen zou hebben gemaakt naar omstanders. Ter plaatse bleek dat een 39-jarige man uit Duitsland verwondingen aan zijn arm had opgelopen, doordat hij door de verdachte met een mes was aangevallen.

Het slachtoffer verklaarde dat hij samen met een collega bouwwerkzaamheden had verricht in een woning aan de Van Volenhovenlaan. Toen zij vervolgens in hun auto stapten, werd het slachtoffer door de verdachte aangesproken, waarbij hij bemerkte dat de man erg naar alcohol rook. Die vroeg om zijn paspoort, maar toen de Duitser daar niet meteen aan voldeed, trok de verdachte een mes en probeerde het slachtoffer te steken. Hij probeerde de steken af te weren, maar raakte daarbij gewond aan zijn arm. Vervolgens ging de verdachte er vandoor.

Meerdere politie-eenheden zette de omgeving af. Bij de zoektocht naar de verdachte, werd het kennelijk door hem gebruikte mes in de bosschages aangetroffen en kort daarna werd de verdachte, een 31-jarige man uit Utrecht, op een binnenterrein achter een flat aan de Van Vollenhovelaan aangehouden. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten. Wat de aanleiding voor de steekpartij was, kon het Duitse slachtoffer niet aangeven.