Lancering Ik, lijfblad voor dikke mensen

Noordwest 12 bv

10% van de Nederlandse bevolking is aanmerkelijk te dik. Er wordt zelfs gesproken over een obesitas epidemie. Ik staat klaar voor de dikke medemens. Ik onderscheidt zich door in te gaan op de psychische en medische aspecten van het dik zijn. Maar ook onderwerpen als mode, lifestyle, achtergronden en beweging komen aan bod. In een heldere toonzetting, met een vleugje humor.

Voor wie?
Ik is voor de ontwikkelde, kritische, eigenwijze en zelfbewuste dikke vrouw met humor in de leeftijd van 20 tot 60 jaar. Ik verschijnt 5 keer per jaar en wordt verspreid onder abonnees. Maar Ik is ook verkrijgbaar bij grote maten modewinkels, de wachtkamer van de huisarts, of bij de afvalclub.

Waarom Ik?
Hoofdredacteur Hilde Kreuze liep al een tijd met het idee om een informatief en objectief magazine op de markt te brengen voor dikke vrouwen. Zelf woog Hilde over de 100 kilo. Ze koos 2 jaar geleden voor een vermageringsoperatie. Ze kwam erachter dat het onderwerp overgewicht altijd gepaard ging met veel negativiteit en belerende woorden. Het werd tijd voor een vernieuwende en constructieve kijk op dik zijn en dikke mensen. Toen Hilde in het begin van dit jaar de juiste mensen tegenkwam, werd Ik een feit.

Introductienummer en website
Dit eerste nummer moet het waarmaken. Alle mensen die aan dit introductienummer hebben meegewerkt zijn onverminderd enthousiast en geloven in Ik. De doelgroep inmiddels ook. De 'rumour around the brand' gonst volop. Daar heeft de website van Ik - vanaf 1 april jl. in de lucht - voor gezorgd. Kijk maar op www.diklijfblad.nl. Ook de scoutcard van Ik doet eveneens de ronde. En niet zonder succes. Ik moet groeien en nog dikker worden. Nu de adverteerders nog. Ik heeft ze hard nodig. Want dikke mensen vormen een markt. Dat hoeven we en willen we niet uitleggen.

Einde Persbericht.

Noot:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met hoofdredacteur van Ik, Hilde Kreuze. Telefoonnummer 0031 (0)646 274 255 of e-mail: hilde@diklijfblad.nl. Op de website van Ik vindt u alle persinformatie. Kijk op www.diklijfblad.nl/pers