Gemeente Waalwijk Resultaten tevredenheidsonderzoek bekend

Vrijwilligersorganisaties tevreden over OPSW

In 2004 heeft de Waalwijkse gemeenteraad besloten om de krachten op het gebied van
serviceverlening aan sport- en welzijnsorganisaties te bundelen. Hiervoor is het OndersteuningsPunt Sport en Welzijn (OPSW) opgericht. Nu - anderhalf jaar later - zijn de resultaten van het tevredenheidsonderzoek over de dienstverlening van het OPSW bekend. Met een gemiddelde score van 7,6 is de conclusie van het onderzoek dat het ondersteuningspunt zichzelf sinds 2004 duidelijk op de kaart heeft gezet en het een meerwaarde is voor de Waalwijkse vrijwilligersorganisaties. In de raadsvergadering van september worden de resultaten uit het onderzoek meegenomen in de evaluatie van het OPSW.

313 vrijwilligersorganisaties
Voor het onderzoek zijn 313 vrijwilligersorganisaties uit diverse sectoren aangeschreven. Hiervan hebben 137 organisaties de lijst ingevuld en teruggestuurd. Dit is een respons van 43,8%. De resultaten uit het tevredenheidsonderzoek beantwoorden vragen over de tevredenheid van vrijwilligersorganisaties over het OPSW, de meerwaarde van het OPSW in de afgelopen 1,5 jaar en wat de meerwaarde kan zijn in de toekomst.

Enkele resultaten
De resultaten van het tevredenheidsonderzoek geven aan dat de vrijwilligersorganisaties een meerwaarde zien in de diensten van het OPSW (gemiddelde cijfer van 7,6). Daarbij is gekeken naar de tevredenheid over zaken zoals de dienstverlening, themabijeenkomsten, de nieuwsbrief en het Handboek voor vrijwilligersorganisaties. Ook blijkt uit het onderzoek dat er tussen het OPSW en de vrijwilligersorganisaties over diverse onderwerpen contact is geweest. Organisaties vinden met name de ondersteuningsfunctie, het organiseren van themabijeenkomsten, workshops en cursussen een belangrijke toegevoegde waarde van het ondersteuningspunt.

GeĂŻnteresseerden kunnen het rapport telefonisch (0416-683615) of per e-mail bij het OndersteuningsPunt Sport en Welzijn opvragen (opsw@waalwijk.nl).

Publicatie datum 20-06-2006