AutoRai

Ford en BP presenteren Fiesta Ultimate Edition

(6/21/2006)

Ford introduceert in samenwerking met BP een unieke, gelimiteerde versie van de Ford Fiesta: de Fiesta Ultimate Edition. Deze ultra sportieve Fiesta is voorzien van een groot aantal unieke kenmerken, zoals een âfinish vlagâ, speciale instaplijsten en vloermatten. De Fiesta Ultimate Edition wordt tevens voorzien van een badge met het nummer van de auto. Deze speciale Fiesta is leverbaar vanaf eind juni in een beperkte oplage van 250 stuks.

Ford Fiesta Ultimate Edition

De Ford Fiesta Ultimate Edition zal voornamelijk de sportief ingestelde automobilist aanspreken. Standaard beschikt dit model namelijk over een achterspoiler, een sportonderstel, een stylingpakket, sportstoelen vóór, airconditioning, radio-cd speler, privacy glass, 16-inch lichtmetalen velgen, half lederen bekleding en een met leder bekleed stuurwiel. Als basis voor de Ultimate Edition dient de Ford Fiesta Sport met een 100 pk (74 kW) sterke 1.6 liter benzinemotor. Daarnaast wordt de Ultimate Edition standaard uitgerust met een aantal unieke kenmerken, zoals speciale instaplijsten en vloermatten. Ook krijgt de auto als enige standaard een "finish vlag" op het dak vanuit de fabriek mee. Om de exclusiviteit te benadrukken zal de Ultimate slechts in twee kleuren leverbaar zijn: Panther Black (metallic) of Radian Yellow (signaalkleur). Bij deze laatste kleur zijn spiegels, deurgrepen, beschermstrips, achterklephandgreep en achterspoiler ook in Panther Black gespoten. Beide kleuren zullen zonder meerprijs worden geleverd.

Zeer scherp geprijsd: een productvoordeel van ⬠2.500,-

Naast een zeer omvangrijke standaarduitrusting en een groot aantal unieke opties kan ook de prijs van ⬠16.495 als zeer uniek worden beschouwd. Het productvoordeel bedraagt maar liefst ⬠2.500.

Samenwerking Ford en BP

De Ford Fiesta Ultimate Edition komt voort uit een wereldwijde samenwerking tussen Ford en energiemaatschappij BP. De samenwerking tussen Ford en BP kent diverse uitingsvormen. Zo wordt vanaf juli 2004 iedere Ford die verkocht wordt in Europa uitgerust met een tankdop met de tekst 'Ford recommends BP' . Tevens krijgt iedere Ford rijder informatie over BP bij de aanschaf van een nieuwe auto. René Roggen, algemeen directeur Ford Nederland over de reden van het samenwerkingsverband: "Nauwgezette brandstoftesten tonen duidelijk aan dat consequent gebruik van BP-brandstoffen in positieve zin bijdraagt aan de prestaties en bescherming van de motor. BP Ultimate gaat daarbij nog een stap verder. Dit is een hoogpresterende brandstof voor zowel benzine als diesel, die hogere prestaties levert en minder uitstoot veroorzaakt. Kortom, BP Ultimate biedt voordeel voor bestuurder en auto, maar ook voor het milieu."

BP-Ford World Rally Team

De meest visuele en spectaculaire uitingsvorm van de samenwerking tussen Ford en BP is de deelname aan het wereld rally kampioenschap. De deelname van het BP-Ford World Rally Team met twee Focus RS WRC auto's is niet onverdienstelijk. Onlangs behaalden de teams van Marcus Grönholm en Mikko Hirvonen respectievelijk de eerste en derde plaats in de loodzware Acropolis Rally. Dit brengt Grönholm op de tweede plaats en Hirvonen op de vierde plaats in de tussenstand van het World Rally Championship.

Focus ST

De Ford Focus RS World Rally Car is gebaseerd op de eind 2005 geïntroduceerde Focus ST. De Focus ST (SportsTechnologies) is met zijn 225 pk (166 kW) sterke, 2,5-liter vijfcilinder Duratec ST-motor met turbocompressor de krachtigste Ford Focus ooit in het straatbeeld verschenen. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en kan een topsnelheid bereiken van meer dan 240 km/u. De acceleratie van 0 tot 100 km/u verloopt in slechts 6,8 seconden. Het is een auto die een hoog prestatieniveau koppelt aan een verleidelijk voorkomen. De omtovering van de Focus ST tot rally racemonster gebeurde onder leiding van Ford Team RS, in samenwerking met het door Malcolm Wilson geleide M-Sport in Engeland.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster