AutoRai

Krachtige Mini Cooper S met John Cooper Works GP Kit

(6/21/2006)

Vanaf juli 2006 is de MINI Cooper S met een speciale John Cooper Works GP Kit leverbaar. Deze zorgt ervoor dat het vermogen van de 1,6 liter turbomotor toeneemt tot een sensationele 160 kW/218 pk, met een koppel van 250 Nm. Daarmee is deze speciale versie van de Cooper S de krachtigste MINI die ooit in serie werd gebouwd, en het absolute summum voor de sportieve MINI-fan. Er komen slechts twintig exemplaren naar Nederland.

Bijzonder aan deze exclusieve MINI Cooper S met John Cooper Works GP Kit is dat het indrukwekkende motorvermogen gepaard gaat met een gewichtsverlaging van ongeveer 50 kilo. Met het oog op een nog betere stabiliteit en wegligging zijn verschillende componenten uitgevoerd in lichtgewicht aluminium, en zijn voorzieningen als airconditioning en achterbank weggelaten. De modificaties hebben geleid tot een topsnelheid van 240 km/h en een acceleratie van 0 tot 100 km/h in slechts 6,5 seconden. Zelfs de tot nu toe krachtigste MINI Cooper S met John Cooper Works Kit staat hierbij in de schaduw. Om het indrukwekkende vermogen veilig op de weg over te brengen, is deze Limited Edition bovendien uitgerust met een sportonderstel met sperdifferentieel. Dynamic Stability Control DSC is optioneel leverbaar, zonder meerprijs.

Uiterlijk is deze uitvoering onder meer herkenbaar aan 18 inch aluminium velgen met daarachter opvallende rode remklauwen, een aërodynamisch gevormde bodykit, lagere dorpels en grijsblauwe metallic lak. Daarbij zijn het dak, de luchtopeningen in de motorkap en de voorspoiler uitgevoerd in Pure Silver, met buitenspiegels in de contrasterende kleur Chili Red. Het interieur is bewust functioneel gehouden. Desondanks behoren Recaro sportstoelen, Radio Boost met CD-speler en een multifunctioneel stuurwiel tot de standaarduitrusting. Airconditioning is optioneel leverbaar, zonder meerprijs.
De MINI Cooper S met John Cooper Works GP Kit verschijnt wereldwijd in een strikt gelimiteerde oplage van slechts 2.000 exemplaren. De prijs bedraagt ⬠43.900,â.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster