Gemeente Almere

Onderzoek naar woonwensen

Gemeente en corporaties gaan onderzoek doen naar de woonwensen en woonwaardering van Almeerders: 24.000 inwoners krijgen een enquête in de bus.

Het bestuur van Almere is haar ambities voor de stad aan het bepalen. Laten we de stad verder doorgroeien? Welke type woningen en wijken moeten we bouwen? Hoe moet de woonomgeving ingericht worden?

24.000 inwoners willekeurig gekozen
Bij het beantwoorden van deze vragen wil het bestuur vooral weten wat de inwoners met de stad willen. Almeerders maken immers de stad en daar wil de gemeente ook alle ruimte voor geven. Onder andere door Almeerders veel meer in de gelegenheid te stellen om hun eigen woning te bouwen en hun eigen gemeenschap te creëren.

Daarom verspreidt de gemeente, samen met de woningcorporaties, onder 24.000 inwoners van de stad een enquête. Deze inwoners zijn volkomen willekeurig geselecteerd.

Nieuwbouwprogramma
In de enquête staan vragen over woonwensen en de waardering van de woning en de woonomgeving. Op deze wijze wil de gemeente inzicht te krijgen in wat er leeft onder de bevolking.

De informatie uit de enquête wordt onder meer gebruikt om het nieuwbouwprogramma voor de komende vijf jaar te bepalen en oplossingen te zoeken voor knelpunten op de woningmarkt. Na de zomer zullen de uitkomsten van het onderzoek in de Stadhuis-aan-huispagina worden gepresenteerd.