Gemeente Stadskanaal

Raadsvergadering

De raad vergadert op maandag 26 juni 2006 en begint om 19.00 uur. De vergadering van de raad is openbaar en u als burger wordt van harte uitgenodigd om de vergadering te bezoeken.

Op de agenda staat:
Opiniërend:

* Brief Ommelander rekenkamer betreffende onderzoek project Hofjes Beatrixstraat in Stadskanaal

Opiniërend tevens besluitvormend:
a. Instellen commissie Wet Maatschappelijke Ondersteuning b. Startnotitie Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Besluitvormend met debat:

* Financieel verslag 2005

* Bestemmingsplan Ceresdorp-Dideldom

Besluitvormend zonder debat:

* Aanwijzing accountant

* Bezwaarschrift familie Keizer tegen voorbereidingsbesluit
* Begroting 2007 Algemene Muziekschool Zuid-Groningen
* Fractievergoeding 2006-2010

De stukken, behorende bij deze agenda, liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis.

Bouwplannen

Er zijn lichte en reguliere bouwvergunningen met ieder een eigen beslissingstermijn. Deze termijnen zijn voor een lichte bouwvergunning 6 weken en voor een reguliere bouwvergunning 12 weken. In de periode van 9 juni t/m 15 juni 2006 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Blokwieke 2 t/m 8, voor het geheel inrichten van het gezondheidscentrum, d.d. 13 juni

* H.J. Kniggekade 124, voor het verbouwen en uitbreiden van het uitvaartcentrum, d.d. 14 juni.

Musselkanaal

* Verbindingsweg 17, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 15 juni.

Onstwedde

* Spanweg 4, voor het slopen van een berging, d.d. 14 juni
* Spanweg 4, voor het bouwen van een loods, d.d. 14 juni.

Mussel

* Musselweg 63, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 14 juni
* Kopstukken 25, Mussel, het gedeeltelijk slopen van een schuur, d.d. 9 juni.

Vledderveen

* Vledderweg 11A, voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit, d.d. 14 juni.

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436. Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Ruimtelijke ordening

De burgemeester van de gemeente Stadskanaal maakt bekend, dat met ingang van 21 juni 2006 gedurende zes weken bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage ligt:
* het verzoek van mevrouw E. Wassink-Kreeft, Wessinghuizerweg 17 in Onstwedde voor het vestigen van een theetuin en een kanoverhuurbedrijf op het perceel aan de Wessinghuizerweg 17 in Onstwedde.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de vrijstelling te verlenen. Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 22 juni t/m 5 augustus 2006 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage een melding op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:

* stichting Wiz-Art, Handelsstraat 59 in Stadskanaal voor het veranderen van een inrichting (rooksalon Wiz-Art) aan de Handelsstraat 59 in Stadskanaal.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze melding (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de meldingen zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis.

Ook ligt ter inzage de openbare kennisgeving en ontwerpbeschikking inzake de aanvraag van:

* Frans Nooren Afdichtingssystemen B.V., in Stadskanaal. Het gaat om een revisievergunning voor de productie van Stopaq Afdichtingspasta aan de Gasselterweg 22 in Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders zijn van plan op deze aanvraag een positief besluit te nemen. In het belang van de bescherming van het milieu is een aantal voorschriften gesteld. Iedereen die het niet eens is met deze ontwerpbeschikking kan zowel mondeling als schriftelijk, vóór 3 augustus 2006, een zienswijze indienen. Als u behoefte heeft aan het beleggen van een openbare zitting, dan horen wij dat graag vóór 13 juli 2006 van u. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Kapvergunningen

Op 20 juni 2006 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Bantingstraat 1 20-25 bomen

* Gelderselaan 92 1 boom

Onstwedde

* Vosseberg 2 4 bomen

Alteveer

* Berkenstraat 30 1 boom

Mussel

* Musselweg 130 2 bomen

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Wegstremmingen

Hoofdstraat Stadskanaal

Op maandag 26 juni 2006 is de Hoofdstraat tussen de Amerikalaan en de Nautilusweg de gehele dag gestremd. Dit in verband met het vervangen van een duiker door het waterleidingsbedrijf. Een omleidingsroute wordt door middel van borden aangegeven.

Badstraat Musselkanaal

In het kader van Westerwolde Schoon! worden er in de periode tot 17 juli 2006 nog verschillende werkzaamheden uitgevoerd. In verband met de voorbereidingen van de asfalteringswerkzaamheden is de Badstraat vanaf de Kruisstraat tot de Landbouwstraat afgesloten tot 17 juli. In deze periode zal de stremming enkele keren tijdelijk opgeheven worden.

Tot 30 juni wordt de Kruisstraat op enkele plekken tijdelijk versmald, als veiligheidsmaatregel voor de wegwerkers. Tijdens de asfalteringswerkzaamheden is de Kruisstraat, vanaf garage Geerts tot de Horsten volledig afgesloten van 3 juli tot en met 17 juli. Een omleidingsroute wordt door middel van borden aangegeven.

Openingstijden politieloketten

Door een fout in de Politiewijzer, editie Stadskanaal/Vlagtwedde, die afgelopen voorjaar in de gemeente is verspreid, bestaat er enige verwarring over de openingstijden van de verschillende politieloketten in de gemeente. Daarom vindt u hieronder een overzicht met de juiste gegevens:

Basiseenheid Stadskanaal

Bezoekadres: Geert Teisplein 1, Stadskanaal
Openingstijden: werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur; zaterdag en zondag gesloten

Politiepost Vlagtwedde

Bezoekadres: Wischmei 4, Vlagtwedde
Openingstijden: op telefonische afspraak via T 0900-8844

Politiepost Musselkanaal

Bezoekadres: W. Diemerstraat 2, Musselkanaal
Openingstijden: spreekuur op maandag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur

Voor meer informatie kunt u de politie bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanmaningen zijn verstuurd!

Iemand die de aanslag gemeentelijke belastingen niet op tijd betaalt, krijgt een aanmaning. Begin deze week heeft de gemeente weer aanmaningen verstuurd.

Aanmaning ontvangen? Binnen 10 dagen betalen!

Als u een aanmaning hebt gekregen, moet u binnen 10 dagen betalen. Doet u dat niet, dan volgt er een dwangbevel. De kosten van het dwangbevel zult u dan ook moeten betalen, naast het openstaande bedrag van de aanslag en de aanmaningskosten. De dwangbevelkosten zijn minimaal EUR 34,00.

Wel betaald. Toch een aanmaning!?

Het kan zijn dat u wel al hebt betaald, maar toch nog een aanmaning hebt gekregen. In dat geval hoeft u niets te doen. De aanmaning komt te vervallen en de kosten hoeft u niet te betalen. Dit wordt automatisch door de gemeente hersteld.

Vakantieplannen? Ga wijs op reis!

Goed voorbereid op vakantie gaan betekent ook gezond op vakantie gaan. Én gezond weer thuiskomen. Uw gezondheid is thuis immers net zo belangrijk als op uw vakantieadres.

De website www.gezondreizen.nl helpt u gezond op weg. Welke geneesmiddelen voor zelfzorg moet u meenemen? Voor welke landen zijn vaccinaties verstandig of zelfs verplicht? Wat te doen bij insectenbeten? U kunt het allemaal lezen op deze site. En iedereen kan er direct online een afspraak maken met GGD Groningen voor advies over bijvoorbeeld reizigersvaccinaties.
De website www.gezondreizen.nl is gemaakt door de GGD Groningen.

Wet Voorzieningen Gehandicapten, Verhuizen en Levensloop

Op grond van de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) kan soms een vergoeding voor verhuiskosten worden verstrekt. Dit kan, als de verhuizing noodzakelijk is door een opgetreden handicap.

De verhuiskostenvergoeding wordt niet toegekend, als de verhuizing het gevolg is van voorzienbare ouderdomsklachten (de zogenaamde levensloop). Tijdens het ouder worden komt er een bepaald moment dat de optie van verhuizen wordt overwogen. Vaak zijn dan factoren als een te groot huis, een te grote tuin etc. argumenten om te gaan verhuizen. Daarnaast komen veel mensen bij het ouder worden problemen tegen met het traplopen. Indien de verhuizing om deze redenen plaatsvindt, zal de aanvraag om een verhuiskos-tenvergoeding worden afgewezen als zijnde algemeen gebruikelijk.

SZW zoekt deelnemers voor burgerpanel

Wat helpt echt bij het zoeken naar werk? En wat kan er anders of beter? Deze en andere vragen laat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid graag beantwoorden door uitkeringsgerechtigden en mensen die net weer aan het werk zijn. Het ministerie zoekt daarom 25 mensen die mee willen doen aan een burgerpanel.

Hoe en wat?

Het panel bestaat uit 25 mensen met zeer verschillende achtergronden. De deelnemers gaan drie dagen aan de slag om een advies op papier te zetten. Op de derde dag gaat de groep naar het ministerie van SZW in Den Haag om de adviezen te presenteren aan minister De Geus. Het burgerpanel komt bij elkaar op 31 augustus en 6 en 7 september 2006 in de omgeving van Utrecht. Reiskosten worden vergoed en deelnemers ontvangen aanvullend een cadeaubon.

Aanmelden?

Aanmelden voor het burgerpanel kan via internet (ga naar www.questback.com/memo/burgerpanel). De papieren versies van de vragenlijst kan telefonisch worden aangevraagd via 070-3629797. De inschrijving sluit 30 juni 2006. Uiterlijk 7 juli ontvangen de deelnemers bericht of ze worden uitgenodigd voor het burgerpanel.

Westerwolde Schoon! sluit projectbureau

Westerwolde Schoon! heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de verbetering van de waterkwaliteit in Westerwolde. Vanaf 1 juli sluit het projectbureau in Veele. Het postadres en het telefoonnummer zijn vanaf die datum buiten gebruik.

Voor vragen over de werkzaamheden van Westerwolde Schoon! kunt u vanaf
1 juli bellen met het Service-nummer: T 0900 631 40 50.


* 21 juni 2006