Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 juni 2006

Ravage bij aanrijding tussen vrachtwagens

Rijssen

Door aanrijding tussen twee vrachtwagens ontstond woensdagmorgen 21 juni een grote ravage op de kruising Noordermorssingel/Morsweg in Rijssen. Een 20 jarige vrouw uit Eibergen reed omstreeks 06.00 uur vanuit de richting Nijverdal met een vrachtwagen op de Morsweg. Zij was even afgeleid en zag te laat de middengeleider. De vrouw reed de geleider links voorbij, De vrachtwagen kwam in de linker berm terecht, schoot door, ramde een lichtmast en botste vervolgens tegen een oplegger van een andere vrachtwagen, die van links vanaf de Noordermorssingel naderde. Deze vrachtwagen werd bestuurd door een 35 jarige man uit Enter. De 35 jarige vrachtwagenchauffeur naderde de kruising vanaf de Noordermorssingel en stond nagenoeg stil toen hij de andere vrachtwagen van rechts op zich af zag komen. Hij bedacht zich geen moment en gaf gas zodat de vrachtwagen niet tegen de cabine maar tegen de oplegger botste. Beide bestuurders werden door het ambulancepersoneel onderzocht en hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Door de aanrijding was op het kruispunt een grote ravage ontstaan en moest de weg worden afgezet. Beide voertuigen raakten total loss. De berging van de voertuigen alsmede het schoonmaken van de rijbaan namen enige tijd in beslag. Door goede samenwerking van de diverse instanties was omstreeks 10.30 uur alles opgeruimd en kon de weg weer vrijgegeven worden. (06-078148)

Politie waarschuwt voor zoekgeraakte medicijnen

Enschede

Dinsdagavond 20 juni werd ingebroken in de auto van een 58 jarige Enschedeër. De auto stond geparkeerd aan de Fazantstraat in Enschede. Uit de auto werd onder meer een tas gestolen met hierin drie doosjes met tabletten, alledrie bloedverdunners. De tabletten zitten in strips en kunnen gevaar opleveren bij inname door kinderen en volwassenen. Mensen die de medicijnen aantreffen, worden verzocht dit aan de politie Twente, afdeling Enschede-Noord te melden via het nummer 0900-8844. (06-078177)

Politie doet onderzoek naar mishandeling eend

Goor, Markelo

Zondagmiddag 18 juni omstreeks 15.30 uur meldde een getuige dat bij de vijver aan de Kevelhammerhoek in Goor vermoedelijk een eend was mishandeld. De getuige had gezien dat een eend aan het spartelen was en zag direct daarna vier jongens hard wegfietsen. Samen met een buurtbewoner haalde de getuige de eend uit de vijver. De eend bleek inmiddels dood te zijn en werd door de dierenambulance opgehaald. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van de vier verdachten. De vier, jongens uit Goor (één van 15 en drie van 16 jaar), zijn dinsdag 20 juni aan het politiebureau gehoord. Een van de 16 jarige jongens bekende een steen richting de eend te hebben gegooid. Hij vertelde dat hij de eenden had willen wegjagen en dat de steen een van de eenden had geraakt. Hij was hier zodanig van geschrokken dat hij samen met zijn vrienden was weggefietst. Tegen de 16 jarige jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-076899)

Tijdens verhoor bekenden drie van de vier jongens, de 16 jarigen, in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni een bushokje te hebben vernield aan de Goorseweg in Markelo. Hoeveel schade hierbij is ontstaan, is nog niet bekend. Onderzoek heeft uitgewezen dat de 15 jarige jongen niet betrokken is geweest bij de vernieling van het bushokje. Tegen de andere drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-076786)

Afdeling Bijzondere Wetten tijdelijk gesloten

Twente

De afdeling Bijzondere Wetten van de Politie Twente is vanaf vrijdag 23 juni tot en met woensdag 28 juni voor het publiek gesloten en niet bereikbaar. De reden hiervoor is de overgang van het huidige vergunningensysteem naar een nieuw geautomatiseerd systeem. Vanaf donderdag 29 juni is de afdeling Bijzondere Wetten op alle locaties, te weten Almelo, Hengelo, Oldenzaal en Enschede, weer geopend.

Mishandeling met een honkbalknuppel

Enschede

Op dinsdag 20 juni kreeg de politie om 22.40 uur een melding van een mishandeling aan de Voortsweg in Enschede. Ter plaatse werd zij opgewacht door een 20 jarige man uit Overdinkel en een zestal vrienden. Zij vertelden dat de auto waarin zij reden met een lekke band aan de kant van de weg was geparkeerd om de band te kunnen verwisselen. Terwijl de 20 jarige daarmee bezig was passeerde een auto, die verderop draaide en terug reed. De bijrijder van die auto, een 21 jarige Enschedeër, stapte uit en kwam schreeuwend op de 20 jarige af. Vervolgens liep de 21 jarige weer terug naar zijn auto en kwam onmiddellijk daarna met een honkbalknuppel in zijn handen op de 20 jarige af en sloeg hem daarmee op zijn rug. Daarna stapte de 21 jarige weer in zijn auto en reed hierin weg. De 20 jarige had zichtbaar een rode striem op zijn rug. Uit het daarna ingestelde onderzoek kwam de politie achter de identiteit van de 21 jarige verdachte en hield hem om 23.40 uur in zijn woning aan. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. De honkbalknuppel had de verdachte uit de rijdende auto gegooid, deze is nog niet terug gevonden. (06-078094.)

Aanhouding wegens mishandeling

Enschede

De politie hield op dinsdag 20 juni omstreeks 10.00 uur een 21 jarige Enschedeër aan wegens mishandeling van een 16 jarige plaatsgenoot. Deze mishandeling vond plaats op 10 juni tussen 14.00 en 15.00 uur op het HJ van Heekplein in Enschede. De 16 jarige Enschedeër liep die dag met een kennis in de stad en kwam op het HJ van Heekplein de verdachte tegen, die hij wel vaker had gezien, maar die hij alleen van gezicht kende. Tijdens het passeren keek de 16 jarige de verdachte aan, waarop laatstgenoemde hem, zonder enige aanleiding vol in zijn gezicht sloeg. De 16 jarige verloor daarbij even het bewustzijn. Hij had als gevolg van de klap een afgebroken tand en een behoorlijk verwonding aan zijn lip. Hij moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. Aan de hand van het signalement kwam de politie achter de identiteit van de 21 jarige verdachte. De politie heeft de verdachte in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-073387)

Aangehouden na winkeldiefstal

Enschede

Op dinsdag 20 juni werd omstreeks 18.30 uur een diefstal uit een winkel aan de Burgemeester M van Veenlaan in Enschede gemeld. Personeel van de winkel had een 31 jarige Enschedeër betrapt op diefstal. De politie hield de 31 jarige verdachte aan. De verdachte betreft een veelpleger en heeft een winkelverbod opgelegd gekregen. De politie heeft hem in verzekering gesteld en ter voorgeleiding opgesloten. (06-078005)

Automobilist onder invloed van drugs

Enschede

De politie controleerde op dinsdag 20 juni omstreeks 17.10 uur een 34 jarige automobilist op de Zonstraat in Enschede. Zij constateerde een wietlucht in de auto en ontdekte drie opgerookte joints in de asbak. De politie hield de 34 jarige daarop aan wegens rijden onder invloed. Aan het bureau werd een bloedproef van de verdachte afgenomen. Met een rijverbod van zeven uur kon de verdachte het bureau weer verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-077958)

Poging tot beroving

Haaksbergen

De politie zoekt getuigen van een poging tot beroving, die plaatsvond op dinsdag 20 juni omstreeks 19.45 uur op de Werfheegde in Haaksbergen. Een 24 jarige vrouw uit Haaksbergen liep rond genoemd tijdstip op de Werfheegde, toen zij achter haar iets hoorde. Zij zag toen een jongen op een fiets over het trottoir rijden. In het voorbijfietsen griste deze jongen haar schoudertas. Het lukte hem echter niet de tas mee te nemen, waarop de jongen door fietste. Op de rijbaan van de Werfheegde reed een tweede jongen op een fiets, die zich na de poging tot beroving bij de eerste jongen voegde. Samen reden ze de Pastoor Wienholtstraat in. Van de twee jongens is het volgende signalement bekend: De eerstgenoemde, die de tas wilde grijpen, betreft een ongeveer 15 jarige blanke jongen, donkerblond golvend haar en lang in de nek, tenger postuur. Hij was gekleed in een donker shirt, een driekwart broek en sportschoenen. Opvallend detail is dat de jongen een zogenaamde hazenlip heeft.

De tweede jongen betreft een eveneens ongeveer 15 jarige, blanke jongen; blond stekeltjes haar met iets uitgroei aan de voorkant. Hij droeg een mouwloos shirt met zwarte letters bedrukt, een driekwart broek en sportschoenen. Deze jongen droeg een schoudertas diagonaal over zijn lichaam.

De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen zich telefonisch in verbinding stellen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-078049)

Monique Oude Wolbers en Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --