Gemeente Hengelo

Concept-verordening WMO ligt ter inzage

In de Gemeentewinkel in het Stadhuis ligt de concept-verordening maatschappelijke ondersteuning ter inzage. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) gaat naar verwachting per 1 januari 2007 in. Volgens de WMO stelt de gemeenteraad regels vast over de individuele voorzieningen waarop inwoners van Hengelo een beroep kunnen doen. Voor die regels gelden voorwaarden. Deze regels en voorwaarden zijn opgenomen in een verordening.

Wat is de WMO ook alweer?

De WMO is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Die nieuwe wet heeft als doel om mensen volwaardig mee te laten doen aan de Hengelose samenleving. Anders gezegd, het mensen mogelijk maken om zo lang mogelijk zelfstandig in de maatschappij te functioneren. Als dat niet lukt, moet de gemeente ondersteuning bieden in de vorm van hulp in de huishouding, vervoersvoorziening of aanpassing van de woning. De gemeente Hengelo wordt verantwoordelijk voor onder meer voorlichtingsloketten, het ondersteunen van mantelzorgers, opvang bij huiselijk geweld en verslavingsbeleid.

Tot 1 augustus reageren

De regels en voorwaarden zijn opgenomen in een concept-verordening maatschappelijke ondersteuning en de toelichting daarop ligt van 20 juni 2006 tot 1 augustus 2006 ter inzage in de Gemeentewinkel. Binnen deze termijn kunt u schriftelijk uw reactie op deze concept verordening indienen bij burgemeester en wethouders.

Belangstellenden tijdens WMO-conferentie in Stadhuis