Gemeente Hengelo

Hengelose ID-ers goed terecht gekomen

De omzetting van de In- en Doorstroombanen (ID-banen) naar andere gesubsidieerde banen is een succes in Hengelo. Van de 287 ID-ers per 31 juli 2005 zijn er aanvankelijk 277 doorgestroomd naar een baan met loonkostensubsidie (186 personen) of detachering (91 personen). Slechts 2,8% is na bijna een jaar onvrijwillig werkloos geworden.

Herplaatsingstraject

Aan de ID-banen kwam voor de gemeente Hengelo op 1 augustus 2005 een eind. Na een intensieve en zorgvuldige voorbereiding is een deel van de ID-ers tijdelijk in dienst gekomen van SWIMT, een regionaal samenwerkingsverband van de gemeente. Dit om werkloosheid te voorkomen. Hierna volgde herplaatsing in een trajact dat uiteindelijk tot een reguliere baan moet leiden, zonder inzet van gemeentelijke gelden.

Slechts 2,8 procent vindt geen baan

Van de totale groep zijn 28 personen uitgestroomd naar een reguliere baan of als zelfstandige. Voor 2,8 % is het ondanks alle inspanningen niet gelukt om een nieuwe werkplek te vinden.

Besparing van 1,4 miljoen

Met de omzetting naar loonkostensubsidies is in de laatste vijf maanden van 2005 ruim 1,4 miljoen euro bespaard. Een besparing die tot eind 2006 kan oplopen tot ruim 3,3 miljoen euro.