Provincie Limburg

Ontwerp Provinciaal Restauratie Uitvoeringsprogramma 2006-2011 gereed Gedeputeerde Staten hebben het ontwerp Provinciaal Restauratie

Uitvoeringsprogramma (PRUP) 2006-2011 vastgesteld. Het ontwerp bevat voorstellen voor toedeling van rijksmiddelen aan restauraties van monumenten in Limburg. In totaal is voor twaalf restauratieprojecten een bedrag van ruim 1,8 miljoen euro aan rijkssubsidies gereserveerd.

Een belangrijk project is de restauratie van de toren van de Sint Martinuskerk in Weert waarvoor in dit ontwerp 750.000,- is gereserveerd. Ook is er ruimte voor zes nieuwe restauratieprojecten waaronder de Baalsbruggermolen in Kerkrade en de kapel van Smakt in de gemeente Venray. Voor een overzicht van projecten zie de bijlage.

In het ontwerp PRUP 2006-2011 zijn de rijksbudgetten voor restauratie van rijksmonumenten in Limburg gereserveerd. Dit restauratieprogramma is gebaseerd op de prioriteitenlijsten, die door de betrokken gemeenten bij GS zijn ingediend. Dit PRUP staat voor een deel in het teken van het reserveren van rijkssubsidie voor restauratieprojecten waarvoor in eerdere PRUPs slechts een gedeelte van het benodigde subsidie kon worden gereserveerd. De rijkssubsidies voor de nieuwe restauraties zijn voor een belangrijk deel afkomstig uit de door de gemeenten Margraten en Vaals (onder voorwaarden) overgedragen subsidiegelden.

Belangstellenden en gemeenten kunnen gedurende een periode van zes weken hun reactie op het ontwerp geven. Gedeputeerde Staten stellen naar verwachting in september a.s. het definitieve PRUP 2006-2011 vast.

21-6-2006 12:29