Dormio Leisure: kopen vakantiehuis Zwitserland nu mogelijk

Tvdm communicatie

ARNHEM, 19 juni 2006 - Op een schiereiland aan de Zwitserse Walensee realiseert Dormio Leisure Development Resort Walensee, een vakantiepark met een zeer exclusief en uniek concept. In deze prachtige omgeving worden 148 luxe appartementen en penthouses en 5 villa's gebouwd. Het unieke van Resort Walensee blijft niet beperkt tot ligging en comfort. Waar het voor buitenlanders zo goed als onmogelijk is om onroerend goed te kopen in Zwitserland, heeft Dormio Leisure Development professionele partijen in de arm genomen om dit juridisch en fiscaal uitstekend te regelen.

De Walensee bevindt zich in de zogenaamde Ost Schweiz, tachtig kilometer ten zuidoosten van Zürich. Dit schitterende achttien kilometer lange meer, verbonden aan de Zürichsee, ligt in de Ferienregion Heidiland. Het gebied is bij buitenlanders nog tamelijk onbekend, maar vormt één van de vakantiegebieden voor mensen uit Zürich en Zuid-Duitsland. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Zürichsee kent de Walensee een zeer natuurlijke omgeving. De aan het meer gelegen bergketen Churfirsten garandeert deze ongerepte natuur, aangezien deze keten niet per auto te bereiken is. Het gebied is dan ook uitermate geschikt voor vakantiegangers die van het buitenleven willen genieten.

Water- en skiparadijs
Resort Walensee wordt een all-season park met uitzicht op deze robuuste bergketen de Churfirsten. Behalve midden in de Walensee, wat uitgebreide watersportmogelijkheden biedt, komt Resort Walensee te liggen nabij skigebied Flumserberg, met een gondellift naar de piste op loopafstand van het resort.
Met zijn ruim 150 meter diepte is het meer uitermate geschikt voor elke vorm van watersport. Zo kan er worden gezwommen, gezeild, gedoken en gewaterskied. Ook de meer onbekende vormen van zomersport als kitesurfing en parasailing worden aangeboden. Het resort heeft een eigen jachthaven, waar passanten kunnen aanmeren en verhuurboten komen te liggen. Voor de actieve mountainbiker of Nordic Walker zijn er urenlange trajecten uitgezet. Langs de oevers van het meer en in de bergen bevinden zich talloze restaurantjes met fenomenaal uitzicht.
In de winter vormt het gebied een waar skiparadijs. De Flumserberg is voor buitenlanders nog tamelijk onbekend. Het is echter hét skigebied voor Zürich en Zuid-Duitsland (regio Bodensee). Skiërs uit die gebieden kunnen vanuit het resort met de fonkelnieuwe gondellift in twaalf minuten de Flumserberg op. Op de berg ligt een schitterend skigebied met 65 kilometer pistes van diverse niveaus tot 2400 meter hoogte. Er zijn een aantal skischolen en twee snowboard parks. Behalve skipistes zijn er vele langlaufloipes en winterwandelwegen. De schitterende natuur in de omgeving maakt wintersport hier tot een waar feest.

Resort Walensee
Resort Walensee heeft een zeer open karakter. Het is voor iedereen toegankelijk, met dien verstande dat het resort zogenaamd autoluw is. Dit betekent dat alleen personen die gebruik maken van een accommodatie op het resort er met de auto op mogen. Een beheerder draagt zorg voor het gehele parkonderhoud en het technisch beheer van het resort. Op het resort bevinden zich twee gemoedelijke restaurants, een après-ski bar, een binnenzwembad en een openbaar dagstrand. In de jachthaven worden boten verhuurd en is plaats voor passanten. Verspreid over het gehele resort zullen op diverse plaatsen speelplekken worden ingericht voor de kleinsten en de iets oudere jeugd. Er komen shops aan het dorpsplein en voor de eerste levensbehoeften staat er bij de receptie van het resort een minisupermarkt gepland.
Tevens wordt er in de grote hal bij de parkeerterreinen een wellnesscentre gerealiseerd met sauna's, Turkse stoombaden en massagefaciliteiten.

Appartementen, penthouses en villa's
In deze prachtige omgeving realiseert Dormio Leisure Development 148 appartementen en penthouses en 5 villa's. Resort Walensee biedt appartementen vanaf 74 m2 tot maar liefst 148 m2 netto vloeroppervlak. De 5 villa's hebben zelfs een vloeroppervlak van 152 m2! Alle penthouses, appartementen en villa's in Resort Walensee zijn onder bijzondere architectuur ontworpen door het Nederlandse bureau Factor Architecten. De architect heeft de traditionele Zwitserse bouwstijl weten te combineren met moderne details, waardoor een geheel eigen stijl ontstaat. Penthouse, appartement of villa hebben alle zowel een optimaal uitzicht als een optimale zonligging. De grote ramen bieden een geweldig uitzicht. De riante balkons en terrassen zijn zo geplaatst dat deze een zo lang mogelijk deel van de dag zon én schaduw bieden. Een groot aantal eenheden is voorzien van eigen sauna en whirlpool. Alle types hebben bovendien een open haard, waarbij de villa's zelfs ook een buitenhaard op het terras hebben.
Alle penthouses, appartementen en villa's in Resort Walensee hebben een bijzonder hoog afwerkingsniveau. Eventueel worden de objecten geheel ingericht opgeleverd.

Fiscale en juridische aspecten
Het unieke van Resort Walensee blijft niet beperkt tot de ligging en het comfort. Waar het voor buitenlanders zo goed als is onmogelijk om onroerend goed te kopen in Zwitserland, heeft Dormio Leisure Development professionele partijen in de arm genomen om dit juridisch en fiscaal uitstekend te regelen.
Ernst & Young heeft de fiscale aspecten van de aankoop van een villa of appartement in Resort Walensee zorgvuldig op een rijtje gezet. Deze informatie is op aanvraag beschikbaar.
Ook de notariële constructie is glashelder. Van de 153 villa's en appartementen in Resort Walensee zullen 5 villa's en 126 appartementen aan particulieren worden verkocht. Het eigendom van deze appartementen en villa's en de bijbehorende gemeenschappelijke delen wordt juridisch geregeld in een vereniging van eigenaren. Kanton St. Gallen, die de komst van het project overigens omarmt, heeft voldoende zogenaamde Auslander-bewilligungen toegezegd, voor buitenlanders noodzakelijk bij het verwerven van grond. Voor de eventuele verhuur van de woningen werd Landal Greenparks bereid gevonden. Landal Greenparks is een professionele organisatie met een goede naam in Nederland en inmiddels ook in landen als Duitsland en Oostenrijk. Landal is een onderdeel van Cendant Corporation, een Amerikaanse beursgenoteerde onderneming. Met Landal Greenparks en Cendant Corporation wordt alle kennis en marketing in huis gehaald om de verhuur optimaal te laten plaatsvinden. Zowel in de zomer als in de winter kunnen de woningen op die manier een optimale bezetting genereren, waardoor de kosten worden terugverdiend en eventueel nog een leuk rendement op de investering wordt gerealiseerd.

/////////////////////////