Ingezonden persbericht


21 juni 2006

Stemronde voor beste idee CNV Jongeren van start

Jongeren weten uitstekend te vertellen wat een jongerenvakbond aan moet pakken. Dat bleek uit de goede ideeën die ingestuurd zijn voor onze ideeënwedstrijd From the Roots. Het beste idee wordt beloond met een iPod Shuffle én uitgevoerd door CNV Jongeren.

CNV Jongeren heeft uit de stapel ideeën twee uitstekende plannen gehaald. Saskia Rademaker (20) uit Schiedam en Rosa Danenberg (16) uit Alkmaar zijn genomineerd en maken kans op de iPod Shuffle. Je kunt tot en met 3 juli stemmen op onze site www.cnvjongeren.nl

Volgens Saskia werken steeds meer jongeren via het uitzendbureau. Jongeren weten volgens haar niet dat ze recht op hebben extra toeslagen voor uren in het weekend en 's avonds en vragen daar dan ook niet om. CNV Jongeren zou een onderzoek moeten doen onder jongeren over hoe het gesteld is met de kennis over je rechten als uitzendkracht.

CNV Jongeren vindt dit een sterk idee. Jongeren werken vaak via een uitzendbureau, dus dit is zeker een branche waar wij als jongerenvakbond goed voorlichting over kunnen geven.

Volgens Rosa Danenberg gaat het bij jongeren vaak fout in de keuze voor de juiste sector waarin ze hun opleiding of werk gaan doen. Volgens haar moet er een goede methode komen om de sector te kiezen die bij ze past. Haar idee was een scheurboekje te maken. Hier scheur je de onderwerpen uit die je niet interesseren.

CNV Jongeren vindt dit een origineel idee. Door middel van zo'n boekje denk je na over richtingen waar je anders niet aan gedacht zou hebben.

Tot 3 juli kun je stemmen op het idee van Saskia of Rosa op www.cnvjongeren.nl 4 Juli wordt de uitslag bekend gemaakt en weten we welk idee we gaan uitvoeren.

Voor nadere informatie
Debby Houtgraaf
06-42038627
030-2913684

CNV Jongeren
Ravellaan 1
3533 JE Utrecht
T 030 2913715
F 030 2964907
www.cnvjongeren.nl
info@cnvjongeren.nl